bez botoksa

Prirodno, besplatno i EFIKASNO: 3 jednostavna trika zahvaljujući kojima je Jelena Đoković primer negovane žene

0

Supruga Novaka Đokovića rado se okreće prirodnim rešenjima za negu lica, a rezultat je hidrirana, zategnuta i čista koža

Jelena Đoković primenjuje prirodne trikove za negu lepote
Jelena Đoković primenjuje prirodne trikove za negu lepotefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića i direktorka fondacije koja nosi njegovo ime, poznata je kao jedna od dama na domaćoj javnoj sceni koje preferiraju prirodnu negu.


Ona je u više navrata pričala o načinu ishrane njene porodice, a osvrnula se i na negu, koja obiluje darovima prirode i neinvazivnim metodama za očuvanje lepote.


Mi smo pokušali da pronađemo beauty tajne Jelene Đoković, a ovo su neke od njih.

 

  • Joga za lice


Jelena Đoković jednom prilikom je na Instagramu podelila tutorijal o izvođenju joge za lice, sve popularnije masaže i niza pokreta koji pružaju koži fleksibilnost i povećavaju mišićni tonus.

 


Iako je popularna tek proteklih nekoliko godina, jogu za lice je svetu predstavila Aneliz Hagen 2005. godine, kada je objavila revolucionarnu knjigu o svojim tehnikama za podmlađivanje. Ova tehnika je u suštini antigravitaciona jer pruža efekte koji se suprotstavljaju normalnom opuštanju kože i tonusa lica, odnosno prkose gravitaciji, a uz to poboljšavaju tonus mišića, ublažavaju postojeće bore i usporavaju pojavu novih.


Postoji nekoliko vrlo popularnih joga vežbi za lice, koje su jednostavne, zabavne, a mnogi kažu – i efikasne!

 

Jelena Đoković preferira prirodne metode za negu kože i tela
Jelena Đoković preferira prirodne metode za negu kože i telafoto: Marija Mladjen/ATAImages
  • Parenje lica

 

Domaći mediji pisali su i da Jelena Đoković izlaže kožu lica pari, što je možda i najlakši i najpristupačniji način da brinete o svojoj koži.


Uz pomoć isparenja vruće vode koža se hidrira, a para poboljšava apsorpciju proizvoda, čini lice mekanijim, doprinosi oslobađanju sebuma, poboljšava cirkulaciju i deluje opuštajuće.


Postoji nekoliko važnih saveta za pravilno parenje lica, a sjajno je i što uz običnu prokuvanu vodu možete koristiti i nekoliko kapi esencijalnih ulja za bolji efekat.

 

Jelena Đoković na US Openu pojavila se u prirodnom izdanju, koje je istaklo njenu negovanost i lepotu
Jelena Đoković na US Openu pojavila se u prirodnom izdanju, koje je istaklo njenu negovanost i lepotufoto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia
  • Umesto parfema – priroda

 

Pre izvesnog vremena, jedna devojka koja je prati na Instagramu pitala je Novakovu suprugu šta misli o industriji parfema.


– Zračiš baš pozitivnom energijom, vidi se da si dete u duši, spontano i uvek željno znanja. Pojavilo mi se pitanje šta je sa industrijom parfema jer i to svi volimo, još jedna tema za istraživanje – napisala je ona.


Jelena Đoković je odgovorila da ona umesto parfema bira esencijalna ulja.


Drago mi je da učimo zajedno! Ja odavno koristim esencijalna ulja, a ne parfeme, ali sjajno pitanje – poručila je.

 

Jelena Đoković koristi jednostavne metode za negu, zasnovane na prirodnim principima
Jelena Đoković koristi jednostavne metode za negu, zasnovane na prirodnim principimafoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Parfemi od esencijalnih ulja poznati su po tome što traju duže od kupovnih, nisu toliko skupi, ne izazivaju iritacije kože, a uvek je interesantno eksperimentisati s različitim notama.

 

BONUS VIDEO

Jelena Đoković peva pesmu Lepe Brene

 

makonda-tracker