zdrava ishrana

Šta jedu deca Jelene i Novaka Đokovića? Na meniju nikad nije pržena hrana, a jednu namirnicu najviše vole

0

Kako se hrane deca najboljeg tenisera na svetu?

Novak i Jelena Đoković ne jedu životinjske i mlečne proizvode.
Novak i Jelena Đoković ne jedu životinjske i mlečne proizvode.foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković nedavno je postigao vanserijski uspeh kada je pobedom na Rolan Garosu osvojio 23. Grand slem u karijeri.

 

Za njegov uspeh presudno je mnogo faktora, a osim posvećenosti, mentalne spremnosti i izuzetne forme koju održava, sigurno je da i njegova ishrana utiče na krajnje performanse.

 

Poznato je da Novak iz svoje ishrane izbacio meso, ribu i životinjske proizvode i da ne jede mlečne prozvode.

 

Trudi se da jede izbalansirane proizvode koji mu daju snagu.

 

Sličan način ishrane ima i njegova supruga Jelena Đoković.

- Ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer. Moja dijeta je 70 odsto sirova hrana, 30 odsto skuvana (supa, testenina, kinoa, pirinač). Ja nemam problema sa glutnom, ali ga ipak radije izbegavam. Da li je teško? Ne, ako znate zašto to radite i ako ste dobro informisani o tome. I da, teško je naći pravu hranu, pripremljenu na zdrav način. Zato je organizacija i dobro informisanost ključna- rekla je jednom prilikom ona.

 

I onda se postavlja pitanje kako se hrane njihova deca, Stefan i Tara

 

Još za vreme karantina 2020. godine, Jelena je u okviru Instagram lajva objasnila šta jedu njena i Novakova deca.

- Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala Bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire - objasnila je Jelena.

Podsetimo, kada je Stefan još bio mali, Jelena je pričala da najviše voli da mu sprema pire od banana i avokada, a tada je istakla da hranu po potrebi zasladi medom, javorovim sirupom, rogačem u prahu ili sirupom agave. 

 

- Volim sve da spremim uveče, jer jer moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta - govorila je Jelena svojevremeno.

 

makonda-tracker