jedinstvena lepota

Druge ih kriju, a Ana Ivanović – ponosno ističe: Srpska teniserka pokazala detalj zbog kog je fanovi još više cene

0

Popularna sportistkinja ima obožavaoce u svim krajevima sveta, a oni je danas posebno časte komplimentima

Ana Ivanović na nedavnoj promociji u beogradu
Ana Ivanović na nedavnoj promociji u beogradufoto: Stefan Stojanović

Srpska teniserka Ana Ivanović od početka karijere posvećuje mnogo pažnje svom izgledu i nezi lica i tela, a više puta nam je na Instagramu pokazala kako brine o svojoj koži.


Zahvaljujući pažnji koju posvećuje nezi, Ana uvek izgleda savršeno i koristi vrlo malo šminke, a neretko deli i fotografije na kojima je u potpuno prirodnom izdanju.

 

Tako je bilo i danas, kada je sportistkinja pokazala detalj koji se vraća na njeno lice svakog leta – pegice.

 

Nekada fleke od sunca nisu bile posebno cenjene, pa su devojke koristile težu šminku kako bi ih prikrile i smatrane su nesavršenošću na licu. Ipak, proteklih godina su pege vrlo popularne, pre svega zahvaljujući simpatičnim filterima na Tik Toku, a one su konačno prihvaćene kao nešto sasvim normalno i vrlo ljupko, još jedan detalj kojim se izdvajamo i izgledamo jedinstveno.


I Ana Ivanović ponosna je na svoje pegice, pa je na Instagramu podelila fotografiju na kojoj je vidimo kako pozira nasmejana.


Dobije li još neko pege čim dođe leto? – pitala je teniserka svoje pratioce na engleskom jeziku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)


"Da, i nema razloga da ih krijemo", "Koliko si ti lepa", "Ana, prelepa si i sa pegama i bez njih", "Da, i zbog njih smo još lepši"... komentarišu njeni pratioci.


Pegice na licu postale su donekle i trend proteklih godina, ali mnoge poznate devojke koje ih imaju još uvek češće biraju da ih ne pokažu. Tako rijaliti zvezda i kozmetički mogul Kajli Džener iznenadi svoje fanove svaki put kada se pojavi u prirodnom izdanju jer inače nema ni naznaka ovih fleka na njenom licu.

 

 

  • Zašto se javljaju pege na koži?


Pegice i slične fleke zapravo su hiperpigmentacijske promene, a mogu biti različitih oblika, nijansi i veličina. Javljaju se kao posledica povećane proizvodnje melanina, pigmenta koji je zaslužan za boju kože, kose i očiju, a uglavnom se ovakve fleke ispoljavaju nakon izlaganja sunčevim zracima.


U nekim slučajevima se pege pojavljuju i tokom normalnog procesa starenja kože, zatim usled povreda prilikom neadekvatnog tretiranja akni, genetskih predispozicija ili hormonskih poremećaja.


Bilo kako bilo, pegice naša lica čine jedinstvenim i sasvim su normalan detalj na licu i nemamo zbog čega da ih krijemo, zar ne?

 

 

makonda-tracker