da li biste probali?

"Ja sam ZVER, treba mi svaki drugi dan!" Sve što treba da znate o ŽENSKOM BRIJANJU LICA, omiljenom tretmanu Eve Mendez

0

Šta je dermaplaning, kako funkcioniše, ko bi trebalo da mu se podvrgne i koliko često? Ovo je iskustvo popularne glumice Eve Mendez.

Eva Mendez otkrila svoju tajnu lepote - dermaplaning, poznatiji kao žensko brijanje lica
Eva Mendez otkrila svoju tajnu lepote - dermaplaning, poznatiji kao žensko brijanje licafoto: Instagram/@evamendes

Proslavljena kubansko-američka glumica Eva Mendez spada u najlepše žene u Holivudu, a iako se povukla iz glume još pre nekoliko godina i dalje zauzima prva mesta na listama najatraktivnijih žena planete.


U svakoj prilici u kojoj je vidimo, ona oduševi izgledom, a lepotica ne krije svoje tajne i rado i često ih deli s pratiocima na Instagramu.

 

  • Šta je dermaplaning?


Kako je nedavno otkrila, jedna od njenih tehnika za ulepšavanje je dermaplaning, tretman lica koji je namenjen dubinskom čišćenju kože koji uklanja mrtve ćelije s njene površine, omogućavajući koži lica diše, izgleda odmornije, bude hidrirana i sveža.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)


Ukoliko vam nije jasno o čemu se radi, pojasnićemo: ovo je vid brijanja lica! Za to se koristi specijalizovan "skalpel" koji uklanja sićušne i najmekše dlačice paralelno sa suvišnim neživim ćelijama kože i zapravo deluje kao svojevrsni piling.


Kako stručnjaci objašnjavaju, zahvaljujući dermaplaningu, koža bolje apsorbuje proizvode za negu, a šminka bolje prijanja uz kožu i lice izgleda svežije. Pre svega je ovaj tretman namenjen za čišćenje masne kože koja je sklona aknama i mitiserima, ali može da se prilagodi i normalnoj koži.

 

U pitanju je, međutim, tehnika s kojom se ne sme preterivati jer može da izazove iritacije, crvenilo i upale, pa se uglavnom savetuje da se primenjuje jednom mesečno.


Međutim, Eva Mendez kaže da ona i te kako preteruje!

 

1 / 5 Foto: Instagram/@evamendes


Nakon što ju je jedna obožavateljka na Instagramu pitala koliko četo bi trebalo ići na dermaplaning, ona je odgovorila:


Ja sam zver, pa bi ja verovatno trebalo da idem svaki drugi dan. Ha!


Kako je glumica objasnila, ona ima veliki problem s maljavošću, pa je prinuđena da se bavi uklanjanjem dlačica mnogo više nego većina žena.


Meni dlake porastu ako se naježim. Da li se to dešava još nekome? Bukvalno obrijem noge dok se tuširam, naježim se i poništi se sve što sam uradila – požalila se Eva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)


Takođe, glumica ne koristi termin "dermaplaning", već kaže da se, jednostavno, brije.


Dobila sam mnogo komentara od žena koje briju lice godinama da preferiraju reč "dermaplaning", ali to je to što jeste i ja to obožavam – priznala je Eva.

 


 

makonda-tracker