samo 3 sastojka

Skida SVE nečistoće, PODMLAĐUJE i hidrira: Maska za lice u koju se poštovaoci ajurvede KUNU

0

Već imate u kući sve što vam treba da iskoristite najbolje iz prirode za negu kože lica!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ajurveda, najpoznatiji oblik tradicionalne istočnjačke medicine, oslanja se na prirodu — kako kao izvor "lekova" i proizvoda za negu, tako i u usklađivanju tela i duha s prirodom.


Tehnike ajurvede proširile su se iz Azije na ceo svet, pa danas mnogi na ovaj način brinu o svom telu: bez hemikalija, tragajući za prirodnim trikovima.

 

Jedno od omiljenih "uradi sama" sredstava za negu jeste ova maska za lice, koja deluje na niz način. Ona uklanja nečistoće s kože, ima anti-age efekat, hrani i snažno hidrira kožu lica, a priprema je krajnje jednostavna.


Ova maska bogata je hranljivim materijama, vrlo je lagana i blago posvetljujuća. Budući da je osnovni sastojak šargarepa, ova maska obiluje beta-karotenom i vitaminima C i K, koji usporavaju starenje i neguju kožu.

 

maska za lice, Maska, maska od šargarepe
foto: Shutterstock

Limun deluje posvetljujuće, što je korisno kod uklanjanja taminih fleka i obnavljanju ćelija, dok je med snažno antibakterijsko sredstvo iz prirode.

 

  • Uputstvo za pripremu i upotrebu ajurvedske maske za lice


Šaragarepu srednje veličine izblendajte ili narendajte što je sitnije moguće. Dodajte joj dve kašike organskog meda i jednu kašičicu svežeg limunovog soka. Ako vam je koža vrlo osetljiva, slobodno zaobiđite limunov sok.


Nanesite ovu smesu na sveže očišćenu kožu, pa ostavite da deluje pola sata.


Isperite mlakom vodom.

 

 

makonda-tracker