pripremite se

5 trendova koji će dominirati modnom scenom ove jeseni – spajaju pojmove šika & udobnog i sigurno ih već imate u ormaru

0

Jesen je pred vratima, a sa njom stižu i novi modni trendovi koji će osvežiti vaše garderobere i uneti dozu elegancije i stila u svakodnevne kombinacije.

Tamara Kalinić zna kako nositi najveće trendove sezone
Tamara Kalinić zna kako nositi najveće trendove sezonefoto: tamara/instagram

Ove sezone, modna scena biće ispunjena upečatljivim komadima, neočekivanim krojevima i teksturama koje slave individualnost i kreativnost.

 

Od odvažnih boja do retro elemenata, ovi trendovi će dominirati i inspirisati vas da eksperimentišete sa sopstvenim stilom.

 

U nastavku otkrivamo pet ključnih trendova koji će obeležiti jesenju modnu sezonu koja je pred nama.

 

1. Ženska odela

 

Kroz istoriju elegantna odela bila su rezervisana samo za muškarce, baš kao i visoke pozicije moći u poslovnom svetu. Danas situacija se umnogome promenila – sve više žena nalazi se na rukovodećim mestima, radi svoj posao iz snova i nezaustavljivo se penje do samoga vrha društvene lestvice. 

 

Kao ultimativni modni odraz ženske moći javlja se ženska varijanta odela, koja u ovom slučaju ne mora nužno da bude rezervisana za formalne prilike.

 

Monohromatski setovi odela mogu biti sačinjeni samo od pantalona i sakoa, a fantastični dodaci tome bili bi strukirani matching prsluk, kravata i moćne potpetice.

 

Trenutno najpopularnija odela jesu ona u oversize kroju koja nešto manje odišu strogoćom, a više odaju utisak urbane i neustrašive dame koja u svakom trenutku zna šta želi.

 

Uvek dobra podloga za ovakvu kombinaciju jeste neprevaziđena obična bela košulja, ali i jednobojna majica ili bluza daje podjednako dobar efekat.

 

Cipele na štiklu slobodno možete zameniti trendi baletankama ili patikama, kako biste u ovaj stajling unele 

 

 

2. Predimenzionirani kožni mantil

 

Mantili su neizostavni deo svake jeseni; idealni za trenutno vladajuće vremenske uslove, lagani i udobni, svojim sofisticiranim krojem upotpunjavaju svaki look.

 

Najnoviji trend koji je ovoga septembra potpuno zaludeo svet mode jeste kožna varijanta ovog vanvremenskog komada.

 

Kožni mantil i najobičnijem izdanju daje na zanimljivosti i učiniće da se za vama svako okrene.

 

Bilo da je u crnoj ili nekoj upadljivoj boji poput bordo crvene, ovaj komad odeće je pravi statement piece koji svaka it devojka treba imati u svom garderoberu.

 

 

 

3. Gole noge

 

Iako je leto prošlo, modni znalci kažu da ove jeseni ne treba da sakrivamo svoje noge.

 

Kratke suknje i haljine popularnije su nego ikada, a osim što vizuelno stanjuju i izdužuju noge, sjajan su saveznik u kombinovanju najženstvenijih jesenjih autfita.

 

4. Crveni detalji

 

Već smo govorili o tome koliko su bordo tonovi postali popularni ove sezone, a crvena boja sada preti da sa svim svojim nijansama preuzme ozbiljan primat kada su u pitanju ovogodišnji jesenji trendovi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Možete kombinovati autfit koji se sastoji iz nekoliko crvenih detalja poput tašne, obuće i kardigana, ili se pak odlučiti za jedan mali ali efektan detalj koji će svojom jarkom bojom razbiti monotoniju celog stajlinga.

 

5. Zvoncare su ponovo in

 

 

Farmerke sa zvonastim nogavicama postale su popularne s kraja devedesetih ka ranim dvehiljaditima, da bi jednog trenutka bile označene kao potpuni modni promašaj od koga sve dame beže. 

 

Ipak, slavne zvoncare ove godine doživele su svoj veliki comeback i može se reći da su voljenije nego ikada.

 

Mogu se kombinovati sa običnim majicama i košuljama, a najbolji saveznik u svakom autfitu koji podrazumeva zvoncare definitivno je oversajz sako.

 

Ove farmerke toliko su versatilne da se podjednako dobro pokazuju kao sastavni deo poslovnog, ali i izlaznog stajlinga.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne kupujte da biste bacili!

 

makonda-tracker