zrače tihim luksuzom

Nabavite bilo šta u njima i ostavićete utisak! Najmodernije boje za leto 2024. godine magnetski privlače poglede

0

U novim kolekcijama modnih kuća primećeno je da su mnogi dizajneri razmišljali na sličan način kada je reč o bojama koje će se nositi tokom 2024.

Bela košulja-haljina je nešto sa čim nema greške ni ovog leta
Bela košulja-haljina je nešto sa čim nema greške ni ovog letafoto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Protekle dve godine bez sumnje je obeležila ružičasta boja, u jeku "barbi groznice" koju su pokrenule već prve fotografije sa seta filma "Barbi" Grete Gervig, a vrhunac se dogodio prošlog leta, nakon premijere ovog ostvarenja.


Ni ove godine nećete pogrešiti ako nosite pink, kažu modni znalci, ali trend barbiecore polako počinje da popušta stisak i druge boje pojavljuju se kao efektna modna rešenja za letnji stil.

 

Odaberite neku od ovih pet boja i moći ćete da budete sigurni da ste veoma trendi i da ćete ostaviti utisak u svakoj prilici.

  • Crvena za izgled koji privlači poglede


Crvena boja bila je trendi i tokom 2023. godine, a vratila se na piste u kolekcijama za proleće i leto 2024, dok je viđamo i u linijama za jesen i zimu 2024/25.

 

Alexander McQueen crvena haljina za jesen i zimu 2024. godine
Alexander McQueen crvena haljina za jesen i zimu 2024. godinefoto: x / Avalon / Profimedia

Kao jedan od simbola tihog luksuza, ona je predstavljena u okviru novih kolekcija modnih kuća – Hermès je kombinuje s mantilima, Bottega Veneta nudi fantastičnu crvenu kožnu haljinu bez bretela, Burberry predlaže odelo s diskrentim printom, brend Alexander McQueen je pokazao providnu haljinu od čipke, a Jaquemus nudi mini-haljinu za isticanje seksi siluete.

 

  • Zeleno se vraća


Highsnobiety proglasio je nedavnozelenu boju velikim rivalom crvene tokom naredne zime. Ona je jedna od najdominantnijih ovog proleća, a Ferragamo ju je predstavio na kožnom odelu, dok je Sabato de Sarno za Gucci napravio efektnu šartruz jaknicu s mikro-šortsom.

 

Samo jedan od brojnih Gucci kompleta u zelenoj boji, kolekcija FW24
Samo jedan od brojnih Gucci kompleta u zelenoj boji, kolekcija FW24foto: Showbit.com / ShowBit / Profimedia

Kada je u pitanju Saint Laurent, videli smo pletenu mini-haljinu kaki nijanse u kombinaciji sa safari jaknom, a Acne Studios predstavio je mint svilenu haljinu s prorezima.

  • Bela za čistu estetiku


Bele haljine biće veliki trend tokom leta 2024. godine, pa je tako modna kuća Chloé predstavila čipkastu, a Valentino upečatljivu košulja-haljinu, ova boja koristiće se i na mnogim drugim komacima u letnjoj sezoni.

 

Bela Valentino bluza u haute couture kolekciji za proleće i leto 2024.
Bela Valentino bluza u haute couture kolekciji za proleće i leto 2024.foto: firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia

Minimum truda i maksimalan utisak, to je uobičajen opis bele odeće, a izgledaćete elegantno i otmeno u maltene svakoj kombinaciji.

 

  • Metalik je uvek dobar izbor


Iako se trend metalik komada obično preporučuje u vreme božićnih i novodišnjih žurkim, ovaj trend biće veoma zapažen ovog leta. Zlatna mini-haljina ili spoj bele košulje s metalik srebrnom suknjom, pa čak i samo aksesoari poput sjajnim kaiševa i tašni učiniće vaš letnji stil zanimljivijim, a ovom trendu nisu odoleli Miu Miu i Prada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

 

  • Diskretni prodor svetloplave nijanse


Ovog proleća i leta bebi tonovi plave boje nose se i u senzualnim autfirima, kao i u ležernim varijantama za svaki dan.


Brend Alaïa predstavio je svetloplavu na poluprovidnoj maksi-haljini i ultrapopularnim east-west tašnicama, a The Attico ju je koristio za party haljinu od čipke. Gucci je pokazao svetloplavu na kožnoj pencil suknji, a GCDS kompletan streetweat look od džinsa, dok Alberta Ferretti nudi elegantno odelo sa prugama inspirisano pidžamama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALAÏA (@maisonalaia)

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO
Bata Spasojević o zapadnim trendovima

 

makonda-tracker