modna inspiracija

Ne košta mnogo, a ostavlja utisak: Ovim neočekivanim trendom iz Kana možete oduševljavati cele godine

0

Trend koji je ove godine najprimetniji na Kanskom festivalu nema veze sa svilom, šlepom, čipkom, volanima, pa čak ni s glamurom

Eva Grin ispred hotela pozdravlja fanove tokom 77. Kanskog festivala
Eva Grin ispred hotela pozdravlja fanove tokom 77. Kanskog festivalafoto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kanski festival decenijama je sinonim za nenadmašni glamur, raskošne toalete sa šlepovima i slojevima tila, dijamante, visoke potpetice i pravu modnu paradu u režiji prestižnih modnih kuća.


Međutim, ove godine, na 77. izdanju Međunarodnog filmskog festivalu u Kanu, imali smo priliku da svedočimo buđenju jednog trenda koji nije lako povezati s jednim od najluksuznijih događaja u godini.


Naime, više poznatih trendseterki odlučilo je da na kanskim događajima ponese – džins.

Engleska glumica Sijena Miler tako je na fotografisanje povodom premijere filma "Horizont: Američka saga" Kevina Kostnera nosila vrećaste farmerke sa džepovima.

 

Sijena Miler u farmerkama na 77. Kanskom festivalu
Sijena Miler u farmerkama na 77. Kanskom festivalufoto: Thomas Bohlen / Starface / Profimedia

Naravno, ne bilo kakve, već je u pitanju dizajn modne kuće Schiaparelli, koje je kombinovala s blejzerom od tvida i sa zlatnim detaljima. Rezultat – vrlo šik utisak i interesantan spoj ležernosti i elegancije!

 

Sijena Miler na 77. Kanskom festivalu
Sijena Miler na 77. Kanskom festivalufoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Njena koleginica iz Francuske Tes Bartelemi nosila je dnevnu haljinu od džinsa, takođe sa džepovima, dok je manekenka Sindi Bruna ponela teksas suknju brenda Pucci u kombinaciji s krop topom, a u galeriji pogledajte neke od kombinacija sa teksas odećom koje smo videli ovih dana.

1 / 6 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Iako je pojavljivanje džinsa kao it materijala na Kanskom festivalu pomalo iznenađujuće, Vogue ocenjuje da je u pitanju pravo modno osveženje!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o trendovima sa Zapada

 

makonda-tracker