birkinka zaludela javnost

Čekate MESECIMA, platite 30.000 dolara — i ne dobijete ono što želite: Znate li kako izgleda proces kupovine BIRKINKE?

2

Torba koja košta kao automobil je simbol prestiža i moći već nekoliko decenija. Ovo su prepreke koje čekaju one koji se odluče na ovu investiciju.

Birkinka kao simbol prestiža
Birkinka kao simbol prestižafoto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia, acd / Mavrixphoto / Profimedia, TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Torba je neizostavni deo svake modne kombinacije. Bilo da je mala ili velika, interesantna ili obična, pored toga što dopriosi svakom outfitu ima i praktičnu primenu - nosi sve neophodne sitnice koje ne staju u džep.

 

Znamo da je u poslednje vreme pomama za dizajnerskim brendovima veća nego ikada i da skoro svi žudi za jednim dizajnerskim komadom pa makar to bile i čarape. Postavlja se pitanje koliko biste vi novca izdvojili za torbu i da li važi ono pravilo "koliko para - toliko muzike". 

 

Torbga koja uzburka javnost svaki put kada je neko uoči jeste Hermès Birkin torba. Ona nosi ime po glumici i pevačici Džejn Birkin, koja ju je i dizajnirala po sopstvenim potrebama. 

 

Čuvena birkinka je tokom godina postala simbol bogatstva i ekskluzivnosti. Kada je prvi put predstavljen 1984. godine, postala je svetski poznata zahvaljujući svojim vrtoglavo visokim cenama i listama čekanja na kojima su ispisana imena retkih koji mogu da ih priušte. 

 

 

Cena ove torbe se kreće od 9.000 do 30.000 dolara. Ukoliko se neko i odluči da uloži u ovu torbu moraće da prođe čitavu proceduru pre nego što je "uzme u ruke". 

 

Kako se kupuje birkinka?

 

Prvo što je neophodno da biste uopšte pomislili na ovu torbu jeste da već imate neke potrošnje u Hermès prodavnici, što više računa - to više šansi da vas ambasador brenda pozove da diskutujete o ovoj torbi

 

Ako dođe do toga da vas pozovu, odvešće vas u zadnji deo zgrade gde će vam postaviti niz pitanja o onome šta želite od torbe: boja, dimenzije... 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Birkin (@hermesbirkin)

 

Zatim sledi period čekanja koji može da traje i više meseci. Na kraju, kada dobijete poziv da imaju slobodnu torbu nemojte očekivati da je onakva kakvom ste je opisali.

 

Dobićete birkinku koju oni odluče da vam daju na osnovu prethodnih konsultacija. Ako je ipak odbijete jer nije po vašoj meri, možete se pozdraviti sa šansom da vas ponovo pozovu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Personalizovana torba u Zari.

 

 

makonda-tracker