neodoljive

I za suvo i za vlažno vreme – a VEČNO TRENDI! Ako danas kupite ovakve čizme, imate obuću za SVAKU narednu zimu

0

I uz mini-haljinu i uz farmerke ove čizmice izgledaju jednako efektno, a pouzdane su, veoma udobne i zauvek će biti u modi

Kombat čizme su aktuelne svake zime već nekoliko sezona
Kombat čizme su aktuelne svake zime već nekoliko sezonafoto: chiaraferragni, Instagram

Kada su u pitanju trendovi u ženskoj obući, kvalitetne čizme su nešto što se podrazumeva svake jesenje i zimske sezone, a jedan model se proteklih sezona izdvojio kao apsolutni must have.


I ove godine nezaobilazne su kratke kombat čizme, pouzdan par obuće poznat po udobnosti i izdržljivosti, a već nekoliko sezona i po tome što nema devojke od stila koja ih ne nosi svakodnevno.


Komforne, stabilne, zgodne i za suvo i vlažno vreme, uglavnom jednostavnog dizajna, ove čizmice postane su model bez kojeg je nezamislivo zakoračiti u hladnije dane, a influenserke ih jednostavno obožavaju!

Šta su kombat čizme?

 

Najpre osmišljene kao obuća za vojsku i nošenje na terenu, za razliku od one namenjene ceremonijalnim dužnostima, kombat čizme su dizajnirane da obezbede kombinaciju prijanjanja, stabilnosti gležnja i zaštite stopala u teškim uslovima.


Uglavnom se izrađuju od vodootporne kože, a prve verzije pravile su se još u doba starog Rima, kao borbene sandale-čizme caligae. Ogromnu popularnost stekle su u vreme Engleskog građanskog rata, a od Drugog svetskog rata su bile podrazumevani deo vojne uniforme.

 

1 / 9 Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Nakon toga ušle su i u modu, a posebno su bile zastupljene u goth, punk, grunge i heavy metal kulturi, a potom postale mejnstrim.


Kako se nose kombat čizme?


Iako nećete pogrešiti s najjednostavnijim modelom kombat čizama, proteklih sezona su posebno na ceni chunky opcije s masivnim đonom i predimenzioniranim detaljima.

To ne znači, međutim, da one ne mogu da se uklope u neki romantičan i ženstven look, pa su odličan spoj s mini-suknjom i mrežastim čarapama. Provereno su dobra kombinacija sa skinny farmerkama, helankama, a odlično se uklapaju i uz poslovne pantalone kraćih nogavica.

 


Zahvaljujući njima izgledaćete pomalo edgy, a svakako efektno. Ukoliko uložite novac u kvalitetan par obuće, možete biti sigurni da imate čizme koje će se nositi godinama.

 

BONUS VIDEO

Teddy jakna za zimu 2023.

 

makonda-tracker