kako odabrati prave?

Noge deluju duže, ali bez muka koje zadaju štikle: Kupovina ovih pristupačnih ČIZAMA je najbolji način da uložite novac

0

U Srbiji se vrlo kvalitetni modeli mogu naći po ceni od 3.490 dinara, a ovaj neobičan tip obuće koja ostavlja utisak poslednjih godina se nosi u skoro svim prilikama i uvek je u trendu

Novi model čizama koji influenserke obožavaju savršen je za svaki stil u jesenjoj sezoni
Novi model čizama koji influenserke obožavaju savršen je za svaki stil u jesenjoj sezonifoto: eversummerphoto/Shutterstock.com

Za svako godišnje doba postoji vanvremenska obuća u koju vredi investirati novac, a poslednjih nekoliko jesenjih sezona nam pokazuje da polako dobijamo novi takav klasik!


Uz uvek obožavane i pristupačne čelsi čizme, martinke i kvalitetan par gumenih čizama, pojavio se novi trend – chunky obuća, odnosno modeli masivnih đonova, koji su toliko popularni svake godine da već možemo računati s time da će se sigurno nositi i narednih.


Zašto nositi chunky čizme?


Glomazna obuća bila je veoma popularna tokom devedesetih, uglavnom kada je reč o patikama i papučama, ali se potom povukla da bi se krajem druge decenije 21. veka vratila, pre svega u pogledu masivnih čizama.

Tzv. chunky čizme napravile su proteklih sezona pravi modni "bum" i predstavile su ih brojne modne kuće, od Prade do Rika Ovensa, a nose ih  manekenke poput Irine Šajk, Bele Hadid i ostalih.

 

Irina Šajk na ulicama Milana tokom Nedelje mode
Irina Šajk na ulicama Milana tokom Nedelje modefoto: Veronesi // BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nije im odolela ni nekadašnja premijerka Finske Sana Marin!

 

Sana Marin je u jednoj emisiji nosila čizme masivnog đona dok je bila premijerka Finske
Sana Marin je u jednoj emisiji nosila čizme masivnog đona dok je bila premijerka Finskefoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dok su isprva bile rezervisane za street style i mlađu generaciju, ove čizme su vremenom ušle u kancelarije, noćni provod i nose ih žene svih starosnih dobi.


Pokazale su se vrlo praktičnima i univerzalnima, jer se uklapaju u svaki stil, bez obzira na to preferirate li modni minimalizam ili volite da ostavite utisak detaljima.


Naročito je korisno što takvi modeli mogu da izduže figuru i dodaju koji centimetar, ali bez svih onih muka koje podrazumeva nošenje štikli: takve čizme su udobne i lepo prijanjaju uz nogu, pa u njima možete provesti ceo dan.

1 / 5 Foto: RACHPOOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glomazne čizme su definitivno neophodne u zimskom garderoberu – kaže njujorški stilista Sepe Tirabasi. – One mogu da zadrže prepoznatljive elemente, a ipak vam dopuste da budete modno inovativni i kul, sa stavom.

Kako odabrati chunky čizme?


Stilistkinja Tifani Fernandez podelila je za Editorialist YX svoj savet za kupovinu čizama masivnijeg dizajna – težite siluetama koje nemaju rok trajanja.


Moji klijenti žele obuću koju će moći da nose narednih 10+ godina – istakla je ona i dodala da je to posebno slučaj sa čizmama, kojima se mogu menjati đonovi i tako im se produžava vek.

 

Rečimo, klasični modeli koji imaju ugrađen glomazan đon su odlično rešenje, a mogu se naći vrlo trendi čelsi čizme s ogromnim gumenim donjim delom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah ☼ (@sarahsunita)


Ja tragam za mekšom kožom koja će se prilagoditi vašem telu kada ih razgazite. Pošto moje klijentkinje često putuju tokom jeseni i zime, od Švajcarske do Aspena, gumeni đonovi su uvek plus – ističe Fernandezova.

 

Što se tiče cena, naravno, sve zavisi od brenda koji birate, a u Deichmann-u, recimo, možete pronaći takve modele već po ceni od 3.490 dinara.

 

BONUS VIDEO

Kaubojske čizme - savršene za jesen

 

makonda-tracker