dopadaju li se vama?

Deluju već viđeno, a zapravo su REVOLUCIJA! Irina Šajk je OPSEDNUTA čizmama koje su nekome REMEK-DELO, a nekome HOROR

0

Šta god da obuče, Irina Šajk ovih dana uglavnom bira isti model obuće

Irina Šajk neguje jednostavan, ali efektan jesenji stil
Irina Šajk neguje jednostavan, ali efektan jesenji stilfoto: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ruska manekenka Irina Šajk redovno je na meti njujorških paparaca, koji nam pomažu da zavirimo u njen svakodnevni modni stil – za šetnju do školice njene ćerke Lee de Sene, izlazak s prijateljima, poslovni sastanak...


Vatrena Ruskinja poznata je po tome što često eksperimentiše i nije joj strano da spaja nespojivo i bude veoma kreativna kada je u pitanju moda za ležernije prilike.


Ipak, u poslednje vreme, gde god da se uputi, uglavnom je viđamo u tzv. tabi obući, modelima razdvojenih prstiju koji su napravili pravi "bum" proteklih godina, a njena nova opsesija su čizme do kolena dizajnirane na ovaj način.

1 / 6 Foto: Diamond / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Irina je u nekoliko prilika viđena u čizmama koje potpisuje pariska modna kuća Maison Margiela, visokom modelu čija cena iznosi 1.590 dolara. Ova varijanta dostupna je u više boja, a Irina nosi crnu i kada bira elegantnije odevne kombinacije s kaputima i kada izlazi predimenzioniranom kardiganu.

Tabi čizme Irine Šajk koje potpisuje Maison Margiela Paris
Tabi čizme Irine Šajk koje potpisuje Maison Margiela Parisfoto: Diamond / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Neobičan model izdvaja se vrhom koji razdvaja prste, dok je ostatak čizama prilično klasičnog dizajna – izrađen je od meke vintage kože, ima stabilnu blok-štiklu visoku 8 centimetara i na prvi pogled je u pitanju tipična jesenja obuća za sve prilike.

 

Šta je tabi obuća?


Tabi obuća jedan je od vodećih hitova proteklih sezona, a inspirisana je tradicionalnim čarapama i cipelama koje potiču iz Japana i iz 15. veka.

Martin Margijela prvi put je predstavio obuću u ovom stilu u debitantskoj kolekciji 1989. godine, a vremenom je ovaj brend postao prva asocijacija kada vidimo takve nesvakidašnje modele obuće.

 

Irina Šajk nedavno je nosila i tabi cipelice
Irina Šajk nedavno je nosila i tabi cipelice foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Ipak, mnoge modne kuće, pa čak i proizvođači sportske obuće, lansirali su cipele, patike i čizme u stilu tabi obuće, a ona spada u modele o kojima svi imaju mišljenje – uglavnom vrlo jasno, ili ih obožavamo ili su nam potpuna besmislica!

 

BONUS VIDEO

Teddy jakna za jesen 2023.

 

makonda-tracker