kombat stil

Srpske političar(k)e ne viđamo u ovakvoj obući: Čizme finske premijerke nisu po svačijem ukusu, ali TAKO SU TRENDI

0

Mišljenja o ovakvoj obući su podeljena, ali Sana Marin spada u one koji su oduševljeni njom

Premijerka Finske Sana Marin neguje odevni stil u skladu s najnovijim trendovima
Premijerka Finske Sana Marin neguje odevni stil u skladu s najnovijim trendovimafoto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

U Davosu se trenutno održava Svetski ekonomski forum, koji je okupio političke lidere i biznismene iz celog sveta, a Samitu prisustvuje i premijerka Finske Sana Marin.


Mlada političarka je od početka svog mandata česta tema u svetskim medijima zbog stvari koje nemaju veze s njenim poslom, uključujući i snimke s razuzdanih kućnih žurki koji su je prošle godine doveli u neprilike.


Neretko se o Sani Marin piše i zbog njenog stila, koji je mladalački, urban i uglavnom se sastoji od komada koje je nezamislivo videti na njenim starijim koleginicama, uključujući i srpske političarke.


Finska premijerka razmišljala je u skladu sa svojim preferencijama i kada se doterivala za razgovor s novinarom Si-En-Ena Faridom Zakarlom.

 

Premijerka Finske Sana Marin i u prošlosti je nosila kombat čizme, ali nikad ovako efektne
Premijerka Finske Sana Marin i u prošlosti je nosila kombat čizme, ali nikad ovako efektnefoto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Za ovu priliku, Sana Marin odabrala je crni autfit, sastavljen od skinny pantalona i uske rolke, a ovaj jednostavan stajling upotpunila je čizmama kakve se definitivno ne viđaju često u društvu u kom se ona kreće.

 

Kao što je to slučaj s većinom mladih žena, Sana je poklekla pred trendom masivne obuće, pa se pojavila u chunky čizmama. Njen izbor su kožne čizme pripijene uz stopalo koje imaju visoku platformu, ravne su i deluju veoma udobno, a Marinova se opredelila za varijantu gležnjača bez ijednog detalja – rajsferšlusa, dugmadi, sitnih ukrasa, šara...

 

Premijerka Finske Sana Marin kombinovala je chunky čizme sa potpuno crnom odećom
Premijerka Finske Sana Marin kombinovala je chunky čizme sa potpuno crnom odećomfoto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

U pitanju je obuća potekla iz military stila, koja je sama po sebi neophodan statement deo u svakoj odevnoj kombinaciji. Ovakve čizme su izuzetno efektne i već nekoliko sezona prvi izbor vodećih trendseterki poput Irine Šajk, a lako se uklapaju u svaki stil, čak i ako ste, recimo, premijerka jedne svetske sile.

 

Sana Marin
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Međutim, ovako krupna i gruba obuća nije po svačijem ukusu, pa često slične čizme nazivaju ružnima, iako su ženama jednostavno neodoljive.

 

 

Sana Marin je, inače, nedavno iznenadila vrlo otmenim izdanjem u stilu princeza, koje nije tipično za njen stil, a podsetite se kako je tada izgledala.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

 

 

makonda-tracker