ljubav ili karijera

Postoje situacije kada je raskid jedino rešenje: A kada i zašto treba da dajemo još jednu šansu za ljubav?

0

Važno je da znate kada je dosta i kada je vreme da okrente novu stranicu...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Da li postoje sitaucije u kojima je raskid jedino adekvatno rešenje?!

 

Uključite se više: Utvrđeno koji deo mozga se aktivira tokom orgazma (VIDEO)

 

 

Nerazdvojni. Tom su rečju ljudi opisivali mog dečka s faksa Ivana i mene. Od trenutka kad smo stigli u studentski dom kao brucoši, zajedno smo jeli, išli na zabave... Međutim, do kraja godine njegova stalna prisutnost počela je da me guši umjesto da me greje. Dok smo jednog dana ležali zagrljeni u njegovoj sobi, osetila sam čežnju za prijateljima i za više prostora. Predložila sam pauzu, ali Ivan je odmah zasuzio pa sam se izvinila i povukla predlog.

Uvek su mi govorili da na zdravoj vezi treba raditi, i tako sam čekala i čekala da se moj stav promeni i da osetim manje nemira u našem neverovatno bliskom odnosu. Nakon tri godine Ivan je ostavio mene. Rekao je: “Ti nikad nisi zadovoljna.” Hteo je da izlazi s drugima.

 

I tako sam počela da živim s prijateljicama i upisala prvi kurs pisanja, priključila se bendu i zavolela svoj novi život. Ali bila sam besna – ne na Ivana, nego na sebe. Da mi njegova osećanja nisu važnija od ličnih, mogla sam da uživam u samoći još pre 3. Ovako sam nas oboje povredila.

Na vlastitoj koži sam otkrila kako je od raskida gore jedino to da predugo ostanete zajedno. Umesto da na raskid gledate kao na neuspeh, smatrajte to promišljenim izborom koji donosi osećaj slobode. Naravno da je teško zameniti sigurnost života u poznatoj vezi nesigurnošću solo života, ali nesigurnost, kao što sam saznala, podstiče nova otkrića. I nikad više neću podceniti potencijal samostalnog života.

 

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker