veze i raskidi

RASKID je u ovim situacijama NEIZBEŽAN! 3 razloga zbog kojih vaša veza NE MOŽE da opstane

0

Zašto dolazi do raskida kod parova koji nemaju očigledne probleme? Često raskide povezujemo sa nedostatkom novca, porodičnim problemima, manjkom vremena i viškom svađa koje postanu svakodnevnica. Razlog je najčešće nešto sasvim drugo...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Raskidi su uvek neprijatna situacija i šok, a vrlo često znače i dolazak lošeg perioda za jednu stranu.  Upravo svađe jesu povod, ali iza njih je sakriven glavni razlog, kog često nismo ni svesni ili odbijamo da ga prihvatimo.

 

Glavna tri razloga koja dovode do emotivnog kraha su zapravo vrlo jasna i jednostavna.

 

1. Nismo naučili da se nosimo sa našim različitostima

 

Rasprava, Svađa
foto: Goksi/Shutterstock

Na početku, naše razlike ne dolaze do izražaja i uglavnom je sve idilično i lepo. Kako vreme prolazi i upoznajemo se, dolazi do toga da svako od nas ima neku manu, lošu naviku ili prosto razlikuje se od ostalih, jer ne postoje dva identična čoveka. Kada shvatimo da ne volimo baš sve kod partnera, razočaramo se i dolazi do konflikta. Ne želimo da se suočimo sa problemom i tražimo prebacivanje krivice na drugu stranu. Ovo je najčesći uvod u raskid ili razvod.

 

2. Ne posvećujemo dovoljno vremena i pažnje vezi

 

par, raskid, svađa, razvod, slomljeno srce
foto: Shutterstock

Kažu da je vreme bitan faktor u svemu, a u vezi je još važnija pažnja. Neki parovi vremenom prestanu da odvajaju vreme za sebe i time narušavaju svoj odnos, dolazi do razdvajanja i udaljavanja. Više ne radite stvari koje ste pre radili, a ono što vam je bilo uobičajeno da obavljate zajedno, sada je prošlost.

 

3. Nedostatak balansa, tražite previše promena od jedne strane

 

Par, Svađa, Nervoza, Razvod
foto: Shutterstock, Tiko Aramyan

Kompromis je osnova svakog odnosa. Nikako ne možemo tražiti ni očekivati da je u redu da se samo jedna strana trudi i menja. To možda može kratko da funkcioniše, ali u jednom trenutku će doći do zasićenja i raskida jer niko se ne oseća lepo dok se trudi uzaludno.

 

U nekim slučajevima, jedna strana izgubi nadu da išta može da se promeni, dok druga strana veruje kako veza može biti sačuvana, najbitnije od svega je shvatiti da nikoga ne možemo promeniti ili učiniti boljim. Prihvatite i volite vašeg partnera takvog kakav jeste.

 

 

makonda-tracker