ne kvarite užitak

Neki često to rade umesto da izbegnu: Ove 4 stvari OBAVEZNO preskočite pred seksualni odnos

0

Vreme je za igre pod čaršavima i opuštanje s voljenom osobom... Ipak, kako bi sve prošlo savršeno, potrudite se da izbegnete četiri stvari koje mogu da vam pokvare uživanje

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Značaj seksualnog života često je izuzetno važan kako za partnerske odnose, lično zadovoljstvo, tako i za naše zdravlje. Međutim, iako ponekad deluje da je u pitanju najlakša stvar na svetu, često nenamerno napravimo greške koje apsolutno pokvare svaki užitak.

 

 

Ovog puta se to ne odnosi na tok komunikacije koja prethodi seksualnom činu, pa možda pogrešno izgovorenim rečima, već navikama koje stvaraju neželjene posledice sa zdravstvene strane.

 

Evo šta ljudi često rade, a treba izbeći:

 

  • Antihistaminici

 

U periodu alergija, često posežemo za antihistaminicima koji nam ublažavaju alergijske reakcije ili prehlade, ali oni za naše telo rade i nešto drugo: opuštaju ga i čine nas umornijim. Dok će pomoći našem nosu, to nije jedina stvar koju će "isušiti". Oni gotovo da deluju i kao antilubrikant, što ne samo da će ženi pokvariti užitak, već učiniti težim i postizanje orgazma.

 

  • Odlazak u toalet

 

Ne odlažite odlazak u toalet i ne trpite ukoliko imate nagon za tim. Bešika je smeštena blizu vagine i nećete biti opušteni jer ćete osećati pritisak. S druge strane, ako je mokraćni kanal pun tečnosti i opterećen, postoji opasnost od upale bešike. Postoji i opasnost od infekcije urinarnog trakta, a ako ste im inače skloni, bolje je otići u toalet pre i nakon odnosa.

 

seks
foto: profimedia

 

  • Brijanje

 

Mnoge žene (i muškarci) briju se ili depiliraju tik pre odnosa, a to područje oko prepona izloženo je trenju, ali i znojenju. Koža vam se može upaliti kao posledica iritacije. Najbolje je rešiti se suvišnih dlačica dan ranije.

 

  • Masna i začinjena hrana

 

Ako planirate da imate seksualni odnos, bolje preskočite začinjeno! Kari ili biber mogu prouzrokovati simptome refluksa kiseline, osećaj gorenja u grlu i gorušice. To može da oteža podizanje seksualnog raspoloženja, a još ako je vaše telo generalno osetljivo na začinjenu hranu, najbolje je preskočiti je pre odnosa.

 

Uz to, masna hrana, ali i citrusi, gazirana pića i pića bogata kofeinom takođe mogu izazvati gorušicu, jer je telu teže to da svari.

 

Bolje pojedite bananu, jabuku, keks...

 

 

 

makonda-tracker