saznajte

Da li znate da orgazam ima svoje loše strane? Ako vam se jave OVI simptomi, vi imate NUSPOJAVE nakon užitka

0

Naučnici ovo opisuju kao "periorgazmični fenomen" prema pisanjima časopisa Sexual Medicine Reviews

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Za orgazam sigurno vezujete osećanja kao što su zadovoljstvo, uživanje i sl, ali iznenadiće vas to da orgazam može imati i svoje nuspojave.

 

Orgazam naučnisi definišu kao vrhunac seksualne stimulacije pri čemu se osećaj može prostirati kroz celo telo, karlicu, izazivati osećaje sreće, zadovoljstva, ali i mogu se javiti i neželjena dejstva kao što su npr. slučajevi halucinacije, prehlada, slabost...

 

Neke od nuspojava orgazma su:

 

  • Slučaj halucinacija identifikuju se najčešće kod žena, a primećuju se situacije kao što su napuštanje tela, ulazak u crtani film, osećaj leta..
  • Nakon ejakulacije kod muškaraca se mogu javiti stanja nalik gripu
  • Orgazmolepsija je pojava koja je u vezi sa orgaznom i definisana je 1928. godine i u vezi je sa poremećajima spavanja. Simptomi traju manje od 30 sekundi i javlja se potpuni gubitak kontrole mišića
  • Plakanje nakon seksa simptom je nečega što se naziva postkoitalna disforija, konstelacija efekata nakon seksa koji uključuju plačljivost, melanholična osećanja, depresiju, anksioznost ili uznemirenost. Mogu se pojaviti i do sat vremena nakon seksa i često se javljaju u stabilnim odnosima, kažu istraživači.
  • Može se javiti i bol kod žena, a ni muškarci nisu imuni, posebno oni sa hroničnim oboljenjem prostate
  • Glavobolje uzrokovane orgazmom spadaju u drugu vrstu glavobolje: one koje su bilateralne, eksplozivne i izazvane su nekom vrstom uzbuđenja.
     

 

 

makonda-tracker