anketa

Da li biste POSLE PREVARE postupili kao Šakira i Majli Sajrus? Evo šta psiholozi misle o OSVETNIČKIM POTEZIMA

3

Ovih dana se nalazimo u vrtlogu osvetničkih pesama koje su poznate pevačice posvetile svojim bivšim partnerima.

foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA
foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

Ne sreću se samo javne ličnosti sa prevarom i izdajom, međutim, one možda imaju tu prednost da mogu javno da iskale svoj bes i osvete se tako da svi vide i učestvuju u tome. 

 

Bes prevarene žene je jedno od najjačih osećanja, a Internet je proteklih dana pogodila prava lavina kada su i Šakira i Majli Sajrus objavile svoje osvetničke pesme.

 

Danas se reč "osveta, osvetnički" upotrebljava jako često, pa možda i nema više takav značaj kao kad je princeza Dajana 1994. ponela čuvenu osvetničku haljinu o kojoj se i danas priča. Ona je tada to uradila suptilno, neprimetno, a opet je uspela u svojoj zamisli, dok što se tiče Šakire i Majli, čini se kako ima previše iznetih detalja, mnogo napada i reklame, koja je postala jedini cilj svega.

Jedan australijski psiholog kaže da ne bi trebalo javno ismevati svoje bivše partnere, vređati ih i deliti sa svima ono što se dogodilo samo između vas.

 

Nova pesma Majli Sajrus po svemu sudeći govori o njenom bivšem Lijamu Hemsvortu, a fanovi su se dodatno potrudili da pretpostavkama podignu još veću prašinu i popularizuju pesmu.

Međutim, pobednica je ipak bila Šakira, koja se ni najmanje nije trudila da sakrije bilo kakvo osećanje. Ona je posvetila svom bivšem dragom čak nekoliko pesama, međutim poslednja je otišla toliko daleko da je i ime Pikeove nove devojke iskorišćeno u stihovima.

 

Ona nije samo prozvala Pikea, nakon toga je rešila da podigme zid između svog imanja i imanja njegovih roditelja, dok je par dana pre toga glasno puštala svoju pesmu i postavila lutku u obliku veštice koja gleda na terasu njegovih roditelja.

Pitanje je da li ovakvi postupci govore nešto drugo o velikoj zvezdi koja je dozvolila da celu svoju karijeru bazira na jednom skandalu. Psiholozi smatraju da se tu radi o želji za istim prostorom koji je imao vaš partner i činjenici da vam je stalo da drugi čuju i vašu stranu priče.

 

- Greška je kada delite širu sliku sa ljudima o tome šta se desilo, a naročito kada to činite na društvenim mrežama. Možete samo da kažete da ne želite da razgovarate o tome - reči su jednog psihologa.

 

- Ako baš ne možete da izdržite, možete da sakrijete sve objave vašeg bivšeg na društvenim mrežama i tako sprečite da od njega vidite čak i fotografiju - nadovezao se drugi.

 

1 / 9 Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

 

Bilo kako bilo, ne bi trebalo tako da reagujete, a praćenje bivšeg je još jedna od zabranjenih aktivnosti. Najbolje bi bilo kada biste napravili pauzu i potpuno ga izbegavali 30 do 60 dana, po rečima psihologa. Razmišljajte o nečem drugom, družite se sa prijateljima i njima pričajte o onome što vas muči, ali nikako ne posežite za javnom osvetom koja govori samo loše o vama.

 

  • Kako biste vi postupile u ovakvoj situaciji?

 

 

 

makonda-tracker