slažete li se?

On tvrdi — OSVETA nikome nije potrebna! Mudre reči Majkla Daglasa o tome kako preboleti IZDAJU

0

Čuveni glumac Majkl Daglas u septembru puni 77 godina, a njegove reči o tome kako preći preko izdaje dragih ljudi svako treba da pročita.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumac Majkl Daglas već decenijama važi za jednog od najomiljenijih holivudskih glumaca. Njegov život, doduše, bio je pun turbulentnih situacija, kako na porodičnom, tako i na zdravstvenom planu. Njemu je 2010. godine dijagnostikovan rak grla.


Borba s bolešću koju je uspeo dobiti pomogla mu je, kako je rekao, da spasi brak sa Ketrin Zitom Džouns. Kako je objasnio, loše zdravlje ga je nateralo da ponovo sagleda svoj život i shvati koje su mu stvari najvažnije, a to su supruga i deca Kameron, Dilan i Karis.

 

Rak je bio u četvrtoj fazi. Ozdravljenjem sam dobio novu priliku da cenim život. Kada uđeš u sedamdesete, sve se menja, shvatiš da je kraj blizu, a porodica mi daje snagu u svemu tome – rekao je Daglas.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Bolna i teška iskustva ulila su mu mudrost, a kao i svako biće, i sam glumac suočavao se s izdajom. Međutim, kako je naučio, osveta i planiranje osvete samo su "gubljenje vremena".

 

 — Oni koji su vaše poverenje izneverili i povredili vas dovoljno su tužni i zlobni da im vaša osveta nije potrebna. Njihov život je već dovoljno tužan da im ne treba stajati na muku. Ogorčenost nikome nije donela ništa dobro. Živite svoj život, grabite ka ciljevima i ne zamarajte se misleći o drugima. Razmišljati o osveti znači sputati svoje želje i ubiti" svu radost života – zaključio je glumac.

 

 

makonda-tracker