ukusne i moćne

OD STRASTVENOG SEKSA DELI VAS — NEKOLIKO ZALOGAJA! Ove namirnice su najsnažniji PRIRODNI AFRODIZIJACI

0

Dobro je poznato da određena zdrava hrana brzo i značajno podiže libido! Izaberite nešto sa ovog spiska i pred vama je vrlo, vrlo uzbudljivo veče...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Afrodizijaci se definišu kao hrana, piće i supstance koje podstiču i pojačavaju seksualni nagon i pokazali su se kao više od puke pretpostavke — postoje brojni naučni dokazi da je moguće na ovaj način uticati na libido.


Na tržištu se pojavilo dosta proizvoda u ove svrhe, ali ako preferirate najprirodniji mogući način pojačavanja seksualne želje, probajte nešto od ovoga...


Maka

 

Maka, Lepidium meyenii
foto: Profimedia

Peruanska biljka maka (lat. Lepidium meyenii) povrće je iz porodice kupusnjača, koje izgledom podseća na koren celera.

 


Kako tvrde stručnjaci, maka ublažava stres i simptome menopauze kod žena, dok kod muškaraca može da pojača seksualni nagon i poboljša pokretljivost spermatozoida, zbog čega je neretko nazivaju prirodnom vijagrom. Uglavnom se konzumira s jogurtom, kefirom ili kao dodatak smutijima za povećanje energije, a možete sipati malo make i u čia puding.


Ginko biloba

 

Ginko biloba
foto: Shutterstock

Biljka koja se tradicionalno koristi u kineskoj medicini ima brojne blagodeti po zdravlje, a posebno se koristi kao pomoć u tretiranju depresije i smanjenog libida.


Ona navodno opušta krvne sudove i uvrzava krvotok, a jedno istraživanje iz 1998. godine pokazalo je da je kod 84% učesnika studije ova biljka poboljšala libido koji je smanjen usled konzumiranja antidepresiva. Kao afridizijak bilobu koriste i muškarci i žene, a navodno ona pomaže i da se brže postigne orgazam.


Čokolada

 

čokolada
foto: Shutterstock

Pored toga što je ukusna, čokolada sadrži kofein i teobromin, koji stimulišu neurotransmitere u mozgu kao i feniletilamin i serotonin, koji podižu raspoloženje. Oni su zaduženi za osećaj sreće koji mnogi imaju dok uživaju u čokoladnim poslasticama, a pokazalo se i da njima, između ostalih, možemo da zahvalimo na potenciji.


Navodno je i čuveni ljubavnik Kazanova tvrdio da je toliko aktivan među čaršavima zato što je često konzumirao čokoladu.


Med

 

med, med i limun, limun i med, melem od meda
foto: Shutterstock

Takozvani "Afroditin nektar", po nalazima nekih istraživanja, podstiče stvaranje testosterona jer obiluje vitaminima B kompleksa.


Dobro je poznata mešavina meda i oraha kao način da se pomogne muškarcima koji pate od erektilne disfunkcije, a navodno ni žene ni imune na njegove moći.

 

Šafran

 

šafran
foto: Shutterstock

Ovaj zdravi začin spada u najskuplje zbog njegovih brojnih prednosti, a najcenjeniji je zbog pomoći u lečenju depresije, smanjenja stresa i činjenice da popravlja raspoloženje. On obiluje nutrijentima, a samo neki od njih su: proteini, lipidi, pektin, celuloza, a-krocin ili polihroit, likopen, betakarotin, ulja, aldekidi...


Uz to, naučnici su ga pre nekoliko godina proglasili najboljim afrodizijakom na svetu, a navodno ga je još Kleopatra koristila u kupkama kako bi poboljšala svoje uživanje u krevetu.


Ginseng

 

Ginseng
foto: Shutterstock

Ovaj azijski koren odlična je terapija za dijabetes, a može se naći i u sastavu energetskih napitaka.


Ipak, Kinezi ga već milenijumima upotrebljavaju i za lečenje erektilne disfunkcije, a njegova afrodizijačka moć je potvrđena i u brojnim istraživanjima na laboratorijskim pacovima.

 

 

makonda-tracker