astrologija

Veliki horoskop za oktobar: Astroprognoza za svih 12 znakova Zodijaka za posao, ljubav, zdravlje (+ svi važni datumi)

0

Stigao je veliki jesenji horoskop koji će otkriti kakve planove imaju zvezde za vas na svim životnim poljima 

VELIKI HOROSKOP ZA OKTOBAR
VELIKI HOROSKOP ZA OKTOBAR foto: Shutterstock

Mesečni horoskop piše Olga Savić 

 

Ko voli jesen – blago njemu. Ko ne voli – nek se uteši teglom ajvara, džema ili mirisom pečenih paprika. No, voleli je ili ne – ona je tu. A tu su i Sunce i Merkur u znaku Vage, Venera u Škorpiji i retrogradni Pluton u znaku Jarca. U znaku Riba su retrogradni Saturn i retrogradni Neptun, a u znaku Bika retrogradni Uran. U znaku Blizanaca je Jupiter, u znaku Raka je Mars, a Mesec se smestio u znak Device.

 

2-og oktobra imamo mlad Mesec u znaku Vage i prstenasto pomračenje Sunca, u konjunkciji sa Merkurom i u kvadratnom aspektu sa Marsom, dok je vladar pomračenja Venera u znaku Škorpije. Više puta smo do sada spominjali da su pomračenja „okidači“ za nove životne faze i da promena u prvom trenutku, u prvom „naletu“ dešavanja – može doneti dramatičnost, osećaj gubitka ili nervozu.

Pred nama su promene najpre u emotivnim i poslovnim partnerstvima, a svakako je da ovo nebesko dešavanje može ukazati i na probleme u saobraćaju, u komunikaciji, po trgovinskim pitanjima, može zakomplikovati ugovore i dogovore, doneti teškoće i probleme sa decom i mladima, ali se i negativno odraziti kroz naše finansije – najpre kroz porast troškova i kroz suštinsku „borbu“ za finansijsku stabilnost.

 

9-og oktobra Jupiter u znaku Blizanaca kreće retrogradnim hodom koji će trajati sve do februara 2025-e godine. Sve ono što niste stigli da uradite, sve ona mesta koja niste uspeli da obiđete iz ko zna kog razloga, svi oni ljudi koje ste propustili da kontaktirate, svi oni sa kojima ste izgubili komunikaciju ili je prekinuli, sve ono što niste imali vremena da naučite, sve ono što ste uradili ofrlje – sada imate priliku da se vratite korak unazad i ispravite.

 

VAŽAN DATUM ZA SVE BLIZANCE
VAŽAN DATUM ZA SVE BLIZANCE foto: Marek Tyczyński / Panthermedia / Profimedia

13-og oktobra Merkur iz znaka Vage prelazi u znak Škorpije. Iz znaka u kojem je ravnoteža najbitnija, koji pokušava kulturno i sa manirima da kaže ono što ima (a da pri tome nikoga ne uvredi) Merkur prelazi u znak koji je direktan, koji ne uvija ništa u šarene papiriće, koji govori glasno, jasno i najpre – istinito. I istu takvu istinu i traži od onih sa kojima radi, koje voli ili koji su mu bliski – pa neće biti čudno ako ovih dana budemo „kopali“ po tajnama – i tuđim, ali i svojim.

 

17-og oktobra imamo pomračenje i pun Mesec u znaku Ovna. Pa će nekome „pasti mrak na oči“, pogotovo što je pun Mesec u kvadratnom aspektu sa Marsom iz Raka. I „bitke“ će se voditi po pitanju emocija, biće impulsivnih, naglih i neočekivanih poteza a sve možemo doživljavati vrlo isključivo i prasnuti za svaku sitnicu.

PUN MESEC DONOSI IZNENAĐENJA
PUN MESEC DONOSI IZNENAĐENJA foto: maxtimofeev/Shutterstock

Tog 17-og i Venera iz znaka Škorpije prelazi u znak Strelca. Iz dubokih, ali mutnih i ustalasanih škorpionskih reka prelazi u široka prostranstva Strelca. Iz znaka koji donosi ograničenja prelazi u znak slobode. Iz znaka pesimizma u znak optimizma.

 

22-og oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. Mi ulazimo u centralni deo jeseni, a Škorpije u vreme slavlja i rođendana.

 

I stigosmo do kraja ovog „pomračenog“ oktobra....pred nama je jedan dosta mentalno i fizički naporan mesec koji će nas „pogurati“ u mnoge bitke. Najteže će biti one unutrašnje, one koji vodimo sami sa sobom. Mesec krajeva i mesec krajnosti. Pa, neka nam je sa srećom!!!

 

OVAN

 

Ljubav

 

Mnoštvo planeta i nebeskih dešavanja koja se vezuju za partnersko polje, ali i za vas (naglašeno do kraja druge dekade meseca) mogu, u zavisnosti od stabilnosti i suštine vaše emotivne relacije – ukazati i na vrlo pozitivne situacije, ali se mogu okrenuti i na nemire i tenziju u odnosu, pa čak u nekim slučajevima dovesti i do odluke o prekidu veze/braka. Suštinski, Ovnovi su u jednoj ozbiljnoj emotivnoj fazi – za neke od vas je vreme da preuzmete više odgovornosti i usmerite svoj život u zrelijem pravcu. Pa će tako za nekog zrela odluka biti o početku zajedničkog života ili o ulasku u brak, a neko će pokazati zrelost time što će odabrati da otkloni od sebe odnose koji ga koče. Slobodni Ovnovi – ceo mesec vam daje solidne šanse za ljubav, mada je druga polovina oktobra ipak obojena življom i vedrijom emotivnom energijom.

 

Posao

 

Biće onih Ovnova kojima ovaj mesec donosi završetak i presek u dosadašnjem poslovnom funkcionisanju. Postoje mogućnosti za otkaz ili za samostalan odlazak – ali onima koji budu primorani ili se odluče na ovaj korak – stoje nove ponude i nove poslovne saradnje, najpre u drugoj polovini oktobra. Generalno gledano – mesec koji je pomalo naporan za međuljudske interakcije i gde će biti potrebno više truda sa vaše strane, koliko god nešto u početnoj fazi izgledalo jednostavno.

 

Zdravlje

 

Pojačan fizički, a pogotovo mentalni napor pa je vrlo moguća povišena nervoza tokom oktobra. Stomačni deo je slaba tačka, a generalno gledano - imunitet će biti sa većim oscilacijama.

BIK

 

Ljubav

 

Dok vaša vladarka Venera tranzitira kroz znak Škorpije (do 17-og oktobra), a pogotovo poslednjih nedelju dana njenog tranzita – kod vas mogu postojati vrlo pomešana osećanja kada je vaše partnerstvo u pitanju. Kao da će se u ljubavi smenjivati dan i noć – pa ćete imati dane i periode koji su ispunjeni emocijama, koji donose veliku povezanost, bliskost, ali i strast sa voljenom osobom – kao što ćete imati i one periode u kojima činite jedno drugo nesigurnim i nervoznim, u kojima se može pojaviti ljubomora, sumnja, isključivost i tvrdoglavost kod oboje. U ovakvim, negativnijim momentima – bitno je da odluke donosite hladne glave. Slobodni Bikovi – ni malo loš period da se uđe u ljubavnu priču. Bilo bi dobro da to ne bude priča sa zauzetom osobom, jer bi vam bilo koji vid tajni samo doneo nemire u budućnosti.

 

Posao

 

Kada jedan mesec u poslovnom smislu nazovemo „dinamičnim“ onda bi trebalo da vam bude jasno da će svega biti, samo dosade ne. Pa su moguće promene u okviru firme u kojoj radite, pa su moguća nova zaduženja i obaveze, pa će komunikacija sa kolegama i saradnicima biti sa velikim oscilacijama, pa ćete vi čas sa elanom i voljom ići na posao i raditi, a čas ćete unapred biti nervozni zato što znate kakve vas sve petljancije čekaju. Finansije talasaste i sa velikim oscilacijama. Mogući veći prilivi u drugom delu meseca.

 

Zdravlje

 

Prehlade, a osetljivi su i stomačni i urogenitalni deo. Kod dama moguće hormonske oscilacije.

BLIZANCI

 

Ljubav

 

U ovaj mesec voljena osoba i vi ulazite kroz talas pozitivne energije i dobre komunikacije. A kvalitetna komunikacija će svakako biti neophodna – jer se pred vama kao paru tokom oktobra mogu postaviti izazovi – i to najpre oni koji se vezuju za partnerovu nesigurnost, ljubomoru ili utisak da vi mnogo više vremena posvećujete drugim ljudima a ne njemu (što može dodatno probuditi sumnjičavost). Ovo može pokrenuti i neka stara pitanja ili teme za koja ste mislili da ste ih skinuli sa dnevnog reda. Suština oktobra je – što više vremena i kvalitetne komunikacije uložite u odnos sa voljenom osobom – stvari će ići jednostavnije i lakše. Slobodni Blizanci – postoji mogućnost za neko osvrtanje ka prošlosti, ali je to kratkog daha. Vas čekaju nove ljubavi – intenzivne, burne, zanimljive i više nego strastvene.

 

Posao

 

Dogovori će, uz manja saplitanja – uglavnom ići onim tokom koji ste isplanirali, a vi ćete dobiti priliku da ostvarite dosta solidne saradnje ili da pokrenete projekte koji su trajnog karaktera i sa povoljnom finansijskom podlogom. Poslovna svakodnevica će biti žustra i vrlo aktivna, a odnos sa kolegama i šefovima dosta dobar. Novca će biti više nego inače, ali ćete se vi pošteno potruditi i namučiti za svaki dinar. Takođe – bolje rasporedite troškove, malo ste neorganizovani i haotični po ovom pitanju.

 

Zdravlje

 

Nervoza i stres utiču na stanje imuniteta. Osetljivi su stomačni deo, urinarni trakt ali i respiratorni sistem.

RAK

 

Ljubav

 

Što se emocija i strasti tiče – partneru i vama ništa ne fali, naprotiv – što bi se reklo – „preliva“ na sve strane. No, što se tiče komunikacije – tu već nemamo savršenu sliku, bar ne tokom prvih desetak dana oktobra. Zato bi tokom te prve dekade više trebalo staviti fokus na osećanja i uživanja, a ne pričati baš mnogo o teškim temama, pogotovo onim na kojima ste se već do sada sapleli više puta. Ako ste u braku ili živite sa partnerom – ova dekada bi mogla biti izazovna po pitanju „domaćih“, svakodnevnih situacija. Rakove koji su zauzeti, a švrljaju sa strane posebno upozoravamo na ovaj period – jer vaš „regularni“ partner može biti posebno ljubomoran i sumnjičav. Slobodni Rakovi – vaše polje ljubavi je aktivirano i prošlošću i novitetima. Na koju ćete vi stranu otići zavisiće samo od vas. Moguće su obnove odnosa, ali i ulazak u novu, dosta snažnu ljubavnu priču.

 

Posao

 

Rakovi privatnici će imati zahtevan poslovni mesec, ali ako budete mudri i spori na odlukama, pogotovo tokom prve dekade oktobra – ostatak meseca može doneti dobre finansijske rezultate. Generalno gledano – pred Rakovima su promene u poslovnoj sferi, pa će se neki od vas tokom ovog perioda odlučiti za prelazak na drugo radno mesto ili promeniti firmu. Od ulaska u drugu dekadu meseca biće lakše ostvariti kvalitetnu komunikaciju sa kolegama i saradnicima ili pokrenuti nove saradnje i projekte.

 

Zdravlje

 

Oscilacije raspoloženja i dosta nervoze – što se može odraziti na stomačni i na respiratorni deo. Moguće su meteoropatske reakcije, ali i porast anksioznosti.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

HOROSKOP ZA OKTOBAR 2024
HOROSKOP ZA OKTOBAR 2024foto: Shutterstock / Look Studio

 

LAV

 

Ljubav

 

Tokom prve dekade oktobra hladna glava I balans u komunikaciji će vas „spasiti“ od potencijalnih intenzivnih rasprava sa voljenom osobom. Spustite ton i ne dozvolite sebi da vas nervoza ili bes povuku u prepucavanje sa partnerom. Ovaj mesec u emotivnom smislu nije jednostavan po vas, jer će biti previše intenzivno i promenljivo stanje u vašim vezama/brakovima. Ići će se od euforije pa do ljubomore, sumnjičavosti, tvrdoglavosti, što se posebno može odraziti kod onih koji žive zajedno ili su u braku. Potrebno je da i partner i vi pokažete više tolerancije i razumevanja jedno za drugo i da zajedničkim snagama rešavate potencijalne teškoće. Slobodni Lavovi – sklonost tajnim pričama, ali i ljubavima koje su nabijene intenzitetom, hemijom, strastima. Burna romantična dešavanja.

 

Posao

 

Neke važne odluke ćete doneti tokom prve polovine meseca, odluke koje će se itekako odraziti na vašu poslovnu budućnost. Neki od vas će napraviti presek u postojećoj firmi i potražiti nešto novo. Neki od vas će ući u pregovore oko promene radnog mesta, novog poslovnog projekta, ili saradnje/ugovora koji obećava da će unaprediti vašu finansijsku situaciju. Ako računate na nečije obećanje, pomoć ili podršku – ona će biti aktuelna polovinom oktobra. Lavovi prave zaokret u karijeri, polako ali sigurno.

 

Zdravlje

 

Po pitanjima mentalne i fizičke stabilnosti – pred vama je jedan polovičan mesec. Smanjite stres (ako je to ikako moguće), više se odmarajte i više budite u prirodi a manje u kući.

DEVICA

 

Ljubav

 

Može biti emotivnih izazova u vašim partnerstvima tokom ovog meseca. No, pošto postoji izražena potreba i kod partnera i kod vas da se pronađe zajednički jezik i kompromis – ne bih rekla da ćete kao par biti ugroženi. Kod onih koji žive zajedno ti izazovi će se vrteti oko finansija, raspodele obaveza i obostrane okupiranosti poslovnim segmentom a možda se pojavi i koje zrnce ljubomore i sumnje. Kod onih koji su u vezama – vi ćete želeti da pokrenete neka pitanja ili planove koji su u zastoju, želećete da neke stvari u svom odnosu definišete. Slobodne Device – iako ima nekih malih naznaka za kontakt sa starim simpatijama ili ex partnerima – nešto ne bih rekla da će prošlost biti ta koja će vas probuditi. Mnogo su istaknutije nove emotivne šanse koje postoje tokom celog oktobra meseca.

 

Posao

 

Device ulaze u jednu vrlo značajnu finansijsku fazu koja itekako može unaprediti njihovo stanje u ovom segmentu. Ceo oktobar je po ovom pitanju prilično „plodan“ a i vi ćete dosta mudro umeti da rasporedite prilive. Što se posla tiče – prilično slična situacija kao i po pitanjima novca. Ozbiljnost, preciznost, brzina i odgovornost, kao i spremnost na kvalitetnu komunikaciju – siguran su pokazatelj da ćete i pored prepreka, ipak napredovati i ostvariti više nego dobre poslovne rezultate.

 

Zdravlje

 

Uglavnom prolazne zdravstvene tegobe. Trebali biste da se potrudite da pronađete više vremena za san, odmor, opuštanje – jer ste pod velikim mentalnim pritiskom.

 

 

VAGA

 

Ljubav

 

Pomračenje Sunca i mlad Mesec u vašem znaku početkom oktobra, a dve nedelje kasnije pomračenje i pun Mesec u partnerskom polju – pokazatelj su više nego velikih promena koje „hvataju startnu poziciju“. Jaka i intenzivna energija je prisutna i kod partnera i kod vas što može donositi sitne (i one ne baš sitne) zađevice i nervozu. Stabilni odnosi će ovo lako prevazilaziti, pronalaziti kompromis i čak biti u mogućnosti da naprave veće, pozitivne promene vezane za budućnost odnosa. Nestabilni odnosi su sada na klackalici – pa da ne biste „otklackali“ prema prekidu i kraju – budite više spremni da porazgovarate i prilagodite se jedno drugom. Slobodne Vage – odnosi započeti u ovom mesecu (a imaćete prilika!) doneće vam da letite po sedmom nebu, ronite u dubinama ljubavi i gorite u strastima. Jedna reč – burno

 

Posao

 

I Vage mogu u ovom mesecu da naprave presek po pitanju postojećeg posla. E sad – da li će to biti „voljni“ presek ili će vam se „izmaći stolica“ – to već zavisi od ličnih natalnih postavki. U svakom slučaju – pred vama je mesec intenzivnih borbi – i po pitanju finansija i po pitanju odnosa sa saradnicima, ali i po pitanju ostvarivanja vaših ambicija i planova. Pregovori vam hoće ići od ruke (naročito u prvoj polovini meseca), ali samo ako ne budete brzali i ukoliko budete spremni da napravite po koji ustupak.

 

Zdravlje

 

Blaži pad imuniteta a pojačavanje stresa i nisu neki posebno dobar preduslov za stabilnu zdravstvenu situaciju. Budite odgovorniji prema sebi.

ŠKORPIJA

 

Ljubav

 

I pored sumnji, talasa ljubomore i posesivnosti koje će se, u većoj ili u manjoj meri provlačiti tokom celog meseca, i pored ne baš sjajne komunikacije tokom prve dekade oktobra – Škorpije teško da će moći da se istinski požale kada su njihove emotivne relacije u pitanju. Možda ćete moći da se požalite na svoj detektivski mozak koji stalno burgija u pokušajima da pronađe razlog za dramu, možda ćete moći da se požalite na posao i obaveze koji će vas razvući na sto strana – ali na partnera – teško. I ako biste malo hteli da utišate misli i da samo saslušate svoje srce, ono bi vam reklo – hej, ma sve je u redu – opusti se i uživaj! Slobodne Škorpije – kao što su otvorene mogućnosti za tajnu vezu sa zauzetim osobama, kao što postoji i šansa da uđete u neki vid „čudne“ ljubavi, isto tako imate priliku i da uhvatite nešto baš baš dobro. Pred vama je jedan inspirativan mesec za ljubavne prilike (ali i neprilike).

 

Posao

 

Oktobar mesec će protresti dobrano vaš poslovni sektor. Da se odmah razumemo – ne pričamo o tektonskim poremećajima kao što je otkaz itd – već govorimo o promenama koje ćete vi uvesti u poslovnu svakodnevicu, ali govorimo i o novim projektima/saradnjama/dogovorima kao i o značajnim obavezama koje vas čekaju. U ovom ste mesecu poslovna aždaja – sa potpunom fokusiranošću, organizovanošću i sposobnošću da proniknete u svaki, pa i najmanji detaljčić. I da – biće para.

 

Zdravlje

 

Pad imuniteta može biti povezan sa pojačanim fizičkim, ali i mentalnim trošenjem. Uvedite se u red i više posvetite vremena sebi.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

HOROSKOP ZA OKTOBAR
HOROSKOP ZA OKTOBAR foto: Ironika/Shutterstock

STRELAC

 

Ljubav

 

Što više dobre energije i smeha, što više aktivnosti sa partnerom – kroz putovanja, kroz pojačanu društvenost i viđanje sa zajedničkim prijateljima, što više nekih zajedničkih projekata i planova –to će biti bolje po vaš odnos i davati vama lično stabilnost. Jer, postojaće periodi tokom oktobra kada se sumnje lako uvlače u vas, kada mozak radi preopterećeno i šapuće vam neke negativne misli. Postojaće i dani kada ćete se osećati jako usamljeno i nesigurno i biće vam potrebna sigurnost od strane voljene osobe (a ona možda neće biti u mogućnosti da vam je da jer će biti preokupirana obavezama ili preumorna). Slobodni – zaljubiti se ili ući u vezu sa osobom sa kojom se dobro razumete, sa kojom komunikacija teče lako, sa kojom je vaše raspoloženje blistavo i sjajno – to da! Ući u tajnu vezu ili se vratiti u prošlost – ne.

 

Posao

 

Snalazite se i u najkomplikovanijim ili najzapetljanijim poslovnim odnosima, saradnjama, dogovorima, obavezama. Vaša energija nije ni malo loša – doduše, povremeno ćete imati kratkotrajne „padove“ – verovatno u danima kada je obaveza previše – i to najpre zato što ćete pokušavati da završite sve odjednom i da svima izađete u susret. Mislite malo i na sebe – zna se šta su prioriteti, isto kao i što se zna ko ili šta može da sačeka. Veća, pozitivna promena stoji tokom druge dekade oktobra.

 

Zdravlje

 

Energetski se jeste jednim delom digli, ali još uvek ste u fazi pojačanog umora i osetljivosti. I ovde je potrebno da sebe stavite na prvo mesto.

JARAC

 

Ljubav

 

Pojedini parovi mogu, naglašeno tokom prve dve dekade oktobra – imati dosta komplikovan odnos i ne baš toliko sjajnu komunikaciju. Ok, ovo može biti posledica spoljašnjih okolnosti – i u tom slučaju je važno da ne dozvolite da one ne utiču na vas dvoje i na mir u vašoj emotivnoj relaciji. Gledajte da budete više otvoreni jedno prema drugom, kao i da svaki slobodan trenutak iskoristite za nešto konstruktivno ili predah od svega. Naravno, postoji šansa i da neke emotivne relacije u ovom periodu dođu u ozbiljan zastoj, pa čak i da se donese odluka o prekidu. Ja mogu samo da vas savetujem da pre odluke dobro razmislite šta je ono što je najbolje po vas. Slobodni – dok se zauzeti bore sa nemirima, slobodni se mogu „boriti“ sa udvaračima – kojih u ovom periodu ima više, bilo da su stari ili glanc novi.

 

Posao

 

Pomračenje Sunca u polju karijere početkom meseca zaista može u svojoj početnoj fazi doneti napeta i turbulentna dešavanja na poslu, a kod nekih od vas čak i prekid u postojećoj firmi – ali to ne znači da ova dešavanja nisu ipak povoljna po vas. Ukoliko ostanete bez posla ili svojom voljom napustite posao – vama se već u drugom delu oktobra ili početkom novembra otvaraju nove poslovne šanse. Ukoliko su pak dešavanja na poslu turbulentna – ona samo označavaju promenu dosadašnjeg načina funkcionisanja, ali uskoro i pozitivne pomake po vas.

 

Zdravlje

 

Umerena fizička aktivnost je potrebna da biste se osećali dobro, ali i da biste izbacili napetost iz sebe. Nešto vam je tokom oktobra osetljiviji respiratorni sistem.

VODOLIJA

 

Ljubav

 

Pomračenje Sunca koje se dešava u partnerskom polju komunikacije i dogovora, aktivnosti – kao i pomračenje i pun Mesec koje se dešava u vašem polju komunikacije – pokazatelj su da je parovima tokom većeg dela oktobra najbitnija stavka – razgovor i dogovor. Jer, ne samo što ćete se na komunikaciji saplitati, već je verovatno da će vas oboje obaveze odvlačiti i da velikog prostora samo za vas dvoje neće biti. Niko ne priča negativno o emocijama i strastima, jer one su svakako tu – ali će vam ovaj mesec ipak „zadati“ lekciju razumevanja, kompromisa i poštovanja onoga što ste se dogovorili. Slobodne Vodolije – poslovni segment, izlasci i društveni život – mesta su na kojima vas čekaju prilike za dešavanja. Svi odnosi započeti u ovom mesecu biće intenzivni, burni i više nego strasni.

 

Posao

 

Vrlo zahtevan poslovni period, ne u smjslu nekih dubokih ili turbulentnih promena (eventualno su moguća neka manja unapređenja) već u smislu zadataka koje će ovaj mesec postaviti ispred vas. Jer Vodolijama se poslovne aktivnosti prilično „šire“ – otvaraju se nove saradnje, nova tržišta (to može biti i inostranstvo) a poslovna svakodnevica je tako ispunjena dešavanjima, da zahteva od vas svu moguću fokusiranost, odgovornost i pažnju. No, ako je za utehu – prilično lepo ćete zaraditi.

 

Zdravlje

 

Oscilacije imuniteta, dosta umora i pojačan stres. Bilo bi dobro da nešto menjate – da, blaga fizička aktivnost jeste potrebna, ali je potreban i dobar san i odmor.

RIBE

 

Ljubav

 

Dosta povoljnosti pratiće Ribe u emotivnom životu tokom oktobra – iako ste voljena osoba i vi dosta posvećeni privatnim i poslovnim obavezama – ipak uspevate da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo a što je još lepše – zajednički trenuci hoće biti ispunjeni dobrom energijom,snažnim emocijama i jakim strastima. Komunikacija je dosta kvalitetna tokom većeg dela meseca, jedino tokom prve dekade može biti par nervoznih momenata zbog nerazumevanja – ali ovo su sitne zađevice koje ne bi trebale da imaju uticaj na stabilnost vašeg odnosa. Što se slobodnih Riba tiče – ljubavne šanse su tokom oktobra prilično naglašene – da, kod nekih od vas jeste prisutna prošlost (bilo da je u pitanju realni kontakt ili samo povezanost osećanjima), ali se mora priznati da vam i nove ljubavne prilike hrle u susret. Snažne.

 

Posao

 

Najveći usponi, ali i najveći padovi će tokom oktobra biti kroz finansijski segment. Da, Ribe mogu prilično zaraditi u ovom periodu – ali vam kroz ovaj mesec stoji i znatno povećanje troškova – kroz redovne obaveze, kroz ulaganje u posao ili kroz porodicu i dom. Nešto će vam svakako odvlačiti novce. Što se posla tiče – energija vam je dobra, u kvalitetnom ste radnom elementu i voljni za akciju. Tokom prve dekade meseca mogući su manji nesporazumi sa saradnicima – nakon toga je jednostavnija situacija.

 

Zdravlje

 

Dosta ste mentalno opterećeni, mada se mora priznati da se i fizički trošite, možda i preko svojh granica. U drugom delu oktobra osetljiv respiratorni sistem.

 

Bonus video:

Šta je mundalna astrologija?

 

makonda-tracker