astrologija

Spremite se za POMRAČENJE MESECA 25. marta: Evo kako će uticati na LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE i koji je vaš PUT DO USPHA

0

Pomračenja su poseban astrološki faktor koji može u velikoj meri promeniti tok čovekovog života

foto: Shutterstock / IgorZh
foto: Shutterstock / IgorZh

Pomračenje Meseca, koje će nastupiti 25. marta, otvara sezonu prolećnog pomračenja 2024. godine i naglašava princip znaka Vage – to su društveni odnosi, partnerstva, saradnja, kao i bilo kakve zvanične veze, brakovi, brakovi.

 

Ovogodišnja prolećna pomračenja promeniće živote predstavnika kardinalnog krsta – Ovna, Raka, Vage, Jarca.

 

Pomračenje Meseca će se desiti 25. marta na 5. stepenu znaka Vage na silaznom lunarnom tvoru , što se može nazvati „oslobođenjem“, kaže poznati ruski astrolog Marina Skadi (Marina Sokolova) .

 

Silazni ili južni čvor je nešto što odlazi, to je prošlost, nešto što nema nastavka. Stoga, tokom ovog pomračenja možete se osloboditi sputavajućih okolina, od onoga što ometa i blokira dalji razvoj.

 

Koridor prolećnog pomračenja zatvoriće pomračenje Sunca 8. aprila u znaku Ovna.

 

Pomračenja su poseban astrološki faktor koji može u velikoj meri promeniti tok čovekovog života. Astrolozi često pomračenja nazivaju faktorom fatalnosti, ali pomračenja nisu fatalna za sve. A fatalnost nije uvek loša, sa astrološke tačke gledišta. Fatalnost je neinovnost, odnosno neizbežan uspon i uspeh ili neizbežni pad i kriza.

 

KAKO ĆE POMRAČENJE MESECA UTICATI NA NAŠ ŽIVOT?
KAKO ĆE POMRAČENJE MESECA UTICATI NA NAŠ ŽIVOT?foto: YuriyZhuravov/Shutterstock

 

Pomračenja duž ose kardinalnih znakova Zodijaka Ovan – Vaga postaje katalizatori za prekretnice u životima mnogih ljudi, i neće trebati biti negativni. Sve zavisi od natalne karte i individualne prognoze. Pomračenje je privremeno gašenje izvora svetlosti.

 

Predstoji vam važna godina ako vaš rođendan padne unutar ovog koridora pomračenja. Karmičke teme se javljaju u sferi odnosa, partneri češće iritiraju jedni druge, pokazuju nestrpljenje, a postoje tendencija da se igra drama oko sitnica. Pažljivo prati situacije koje vam se dešavaju, sastanke, predloge, misli - pomračenje naglašava značajne trenutke. Promenite svoj život sada. Pokušajte da otplatite dugove, ne reagujte na spoljašnje nadražujuće stvari, izbegavajte obračune u ovom periodu, inače svako mogu da traju 9 ili čak 18 godina, a nanete pritužbe će imati efekat bumeranga.

Pomračenje Meseca se dešava u vreme punog meseca u blizini lunarnih čvorova (sfera do 18º). Pun Mesec je opozicija Sunca i Meseca, a Zemlja je između svetiljki. U takvim danima važan je balans unutrašnjeg i spoljašnjeg. Tokom pomračenja Meseca, neravnoteža i opozicija se javljaju znaku Meseca.

 

Tokom pomračenja Meseca nema Meseca i Sunce igra ulogu noćnog svetila. Pomračenje Meseca se može opisati kao pomračenje Duše – nema Meseca i mnogo Sunca. Mesec je unutrašnje, skriveno, emocije, intuicija. Sunce je Svest, jasnoća, volja, ličnost, spoljašnost, demonstracija.

 

Tokom pomračenja Meseca, postoji nedostatak emocija, teškoće u izražavanju intuicije, praznina unutrašnjeg sveta. Ranjeni ponos je nadoknađen obiljem volje i demonstracijom vidljivih kvaliteta. Emocije možemo pokazati demonstracijom solarnih kvaliteta, što nije prirodno. U narednim danima pre i posle pomračenja Meseca 25. marta, potrebno je određivati se starih, uključujući i različite vrste zavisnosti. Moramo da promenimo svoj odnos prema domu, prema porodici i da uklonimo blokade u našem odnosu sa Rodom.

 

KAKO ĆE POMRAČENJE MESECA UTICATI NA VAS?
KAKO ĆE POMRAČENJE MESECA UTICATI NA VAS?foto: Shutterstock / AstroStar

 

Pomračenje na silaznom ili južnom tvoru je nešto što osoba razume, zna i poznato. Ovo je već urađeno i poznato je. U prošlosti je postojao osećaj jasnoće, ali ovo je fiktivna sigurnost. Tokom pomračenja Meseca ova osećanja su odsutna, ali prošlost je jasna. Tokom pomračenja na Južnom tvoru, nema potrebe da se udubljujemo u prošlost - stvara zavisnost.

 

Treba zapamtiti da pomeranja utiče na spoljašnje događaje u mnogo većoj meri nego na život pojedinca. Međutim, ako koridor pomračenja dodirne osećajne tačke ličnog horoskopa, promene su sudbonosne. Glavna stvar je da pravilno razumete koje tragove Univerzum šalje. Poznavanje natalne karte pomaže vam da se pripremite za teške periode, kao i da ne propustite srećne prilike.

 

Svako pomračenje zauzima svoje mesto u određenoj porodici, koja ima svoje karakteristike. Ove porodice pomračenja su povezane sa određenim vremenskim periodima koji se nazivaju Saros ciklusi, koji imaju početak, sredinu i kraj. Otkrili su ih Vavilonci. Pomračenja su od davnina ostavljala neizbrisiv pritisak na ljude; neki narodi su to povezivali sa nekim vrstom mističnih fatalnih procesa.

 

 

Svaki Saros ciklus traje otprilike 1200 – 1300 godina. Počinje u određenom trenutku na severnom ili južnom polu u vreme pomračenja Sunca, tj. na mladom mesecu i označeno je odgovarajućim slovom N (sever) ili S (jug). I tako ova Saros serija ima natalnu kartu. Svako pomračenje Sunca i praćenje pomračenja Meseca će izraziti karakteristike Sarosove serije kojoj ova pomračenja pripadaju.

 

Koridor prolećnog pomračenja 25. mart – 8. april pripada Saros serija 8 N, a odlike ove Saros serije su domišljatost i iskre genija. 

 

 

makonda-tracker