astro prognoze

Do 21. januara — karma ne odmara! 12 lekcija retrogradnog Merkura za SVAKI horoskopski znak

0

Astrološkinja Julija Lifanova otkrila je koju će lekciju retrogradni Merkur naterati svakog od nas da nauči pre 21. januara 2024.

Kakvu lekciju vašem znaku donosi retrogradni Merkur do 21. januara?
Kakvu lekciju vašem znaku donosi retrogradni Merkur do 21. januara?foto: Subbotina Anna/Shutterstock

Još 12. decembra počeo je period retrogradnosti Merkura, koji zvanično traje do 2. januara. Ipak, kako naglašava astrološkinja Julija Lifanova, njegova retro petlja počela je još 26. novembra i završiće se tek 21. januara.

 

Zapravo, potrebno je vreme da se on stigne do onih stepeni ka kojima je prvobitno išao direktno. Neki procesi traju dugo i dugo se razvijaju, a to mora tako biti da bismo imali priliku da bolje razumemo sebe i da popravimo neku situaciju.

 

Retrogradni Merkur je desna ruka Sunca, jer se od njega nikada ne pomera za više od 28 stepeni. To znači da svaki retrogradni Merkur kontroliše Sunce.

 

Koje je lekcije ovaj put pripremio retrogradni Merkur?

 

 

Ovan

Morate jasnije da razumete svoju svrhu i misiju u životu, kako vidite sebe u društvu, šta želite da postignete. Morate da preispitate svoju karijeru, a takođe razmislite o svojoj svrsi i gde želite da završite.

 

Bik

Merkur će vas naterati da obratite pažnju na svoj pogled na svet, da detaljno iznesete ono u šta generalno verujete. Moraćete trezveno da procenite svoje vrednosti, malo proširite svoju percepciju sveta i mirno branite svoje duhovne ideale pred sobom.

 

Retrogradni Merkur pripremio je važne lekcije
Retrogradni Merkur pripremio je važne lekcijefoto: Kiyko Andrey/Shutterstock

 

Blizanci

Merkur će otvoriti vrata vašim strahovima koje krijete od sebe. Vaš osećaj krize će izaći na površinu i morate ga pogledati u oči. Sve što ne želimo da priznamo kontroliše naše živote. Vaša lekcija je da svoje komplekse, strahove, tajne želje nazovete pravim imenom.

 

Rak

Vaša lekcija je da ponovo razmislite o odnosima sa ljudima, a njihove reči o vama otvoriće vam oči za vaš život. Možda ćete morati da ulazite u dijaloge koje ne želite. Partneri iz prošlosti ili duhovi prošlih dana mogu se vratiti u vaš život; procenite ih današnjim očima. Kako ste se promenili i šta biste uradili drugačije?

 

Lav

Vaša lekcija je da shvatite koliko vaš životni stil oblikuje vašu stvarnost. Moraćemo da preispitamo ishranu, dnevnu rutinu, odmor i rad. Možda treba da se vratimo nekoj vrsti reda u našem poslu, da napišemo životni plan.

 

Devica

Merkur vam donosi lekciju o samoljublju kada treba da redefinišete sreću u životu. Tema radosti, kreativnosti i bavljenja onim što volite biće najvažnija. Šta vas inspiriše? Ko ti treba pored sebe da budeš srećan? Bivša ljubav se može vratiti u vaš život.

 

 

Vaga

Vaša lekcija je u analizi vaših porodičnih odnosa. Možete preispitati uopšte na šta se možete osloniti u svom životu. Možda ćete se vratiti u svoj porodični dom i češće komunicirati sa roditeljima. Sada je važno da preispitate porodičnu strukturu koju sami kreirate i uopšte, šta je moralna podrška vaše porodice.

 

Škorpija

Vaša lekcija je da preispitate svoje odnose sa braćom i sestrama. Kao da ćete od njih dobiti neke uvide vezane za to kako se postavljate. Takođe, lekcija Merkura je da zapamtite neke svoje veštine, ili da je ponovo vežbate – ovo će vam dobro doći krajem januara.

 

Strelac

Merkur želi da poradite na svom samopoštovanju, koliko novca ćete zaraditi zavisi od toga kako se osećate prema sebi. Možda je vreme da ponovo procenite svoj lični energetski resurs i na koga ga trošite. Budite ljubazni prema sebi.

 

Pripremite se na karmičke udare do 21. januara
Pripremite se na karmičke udare do 21. januarafoto: Shutterstock / maxbelchenko

 

Jarac

Merkur je došao da vas natera da gledate na sebe drugačije i da cenite svoju neverovatnu ličnost. Vreme je da izgledate onako kako se osećate moguće. učinite sliku uglađenijom i „skupljom“. Zapamtite da vam se i dalje sudi po vašoj „školjci", pa neka bude isto što i vaš bogati unutrašnji svet.

 

Vodolija

Merkur je došao da sredi vašu prošlost i lekcija je da vi predstavljate sada sve svoje greške i pobede, suze i smeh. Univerzum je stvorio neke događaje u vašem životu da biste došli u sopstvenu sadašnjost i rekli sebi I. I nakon toga, Merkur traži od vas da napravite reviziju i ostavite ono što vam više ne služi... iza. Vreme je da se krene dalje.

 

Ribe

Merkur vam je doneo lekciju da preispitate svoje ambicije, možda ste zaboravili šta ste nekada sanjali. Iz nekog razloga, koje su vaše fantazije bile odložene? U decembru i januaru ćete ih se sigurno sećati zahvaljujući komunikaciji sa nekim od starih prijatelja ili povratku u neku prošlu zajednicu. Tamo ćete se setiti sebe iz prošlosti kako biste sebi postavili iskrenije i ispravnije ciljeve za budućnost.

 

wday.ru

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ANA RAKIĆ O UTICAJU RETROGRADNG MERKURA

 

makonda-tracker