astro prognoza

Druge čeka PAKAO, a njih – 18 dana za pamćenje! JEDINI ZNAK koji će imati koristi od retrogradnog Merkura

0

Aspekti su za pripapnike jednog horoskopsko znaka izuzetno povoljni u periodu od 13. decembra do 1. januara, kada nam predstoji sledeći retrogradni Merkur

Jedan horoskopski znak mogao bi da prođe odlično kroz retrogradni Merkur tokom decembra 2023.
Jedan horoskopski znak mogao bi da prođe odlično kroz retrogradni Merkur tokom decembra 2023.foto: Look Studio/Shutterstock

Predstojeći retrogradni Merkur nastupa 13. decembra i trajaće sve do 1. januara, a astrolozi su nam već najavili koja četiri znaka mogu da očekuju da će im napraviti rolerkoster od života.


Većina horoskopskih znakova če svakako i ovog puta osetiti klasične "simptome" retrogradnog Merkura.

 

Kako će retrogradni Merkur uticati na sve znakove Zodijaka?

 

To su uglavnom stvari poput problema u komunikacijama, s elektronikom i povrataka ljudi iz prošlosti... ali nekima će on ipak biti naklonjeniji.


Pošto ova retrogradni hod Merkur počinje u Jarcu, kardinalnim znakom povezanim s karmom, disciplinom, napornim radom, odlaganjem zadovoljstava i tradicijom, možda ćete biti primorani da se vratite nekim nedovršenim projektima.

Ovim retrogradnim Merkurom vladaće Saturn, planeta zrelosti i glavnih životnih lekcija, dok se kreće kroz duhovne, ezoterične i empatične Ribe, što znači da će ova retrogradnost biti usredređena na našu sposobnost da ljubavi pristupimo s granicama i da budemo svesni istine, bez ljubavnih zabluda.


Ova retrogradnost mogla bi da nam pomogne da precrtamo neke važne stavke na listi obaveza, pa se nećemo osećati iscrpljeno sve vreme, a jedan znak će proći gotovo neokrnjen, veruju astrolozi.


U pitanju je – Lav, kog čeka i vrlo uzbudljiv godišnji horoskop za 2024!

 

Horoskopski znak Lav mogao bi da iskoristi retrogradni Merkur (13. decembar - 1. januar) na odličan način
Horoskopski znak Lav mogao bi da iskoristi retrogradni Merkur (13. decembar - 1. januar) na odličan načinfoto: Shutterstock/Daniel Eskridge

Kako će retrogradni Merkur uticati na Lava?


Kada Merkur započne svoj retrogradni hod 13. decembra, to će za Lavove označiti početak velikog "remonta" i samopomoći.


U ovom periodu očekujte dosta aktivnosti u svojoj šestoj kući, koja se odnosi na zdravlje i posao, budući da ćete dobro razmotriti svoje navike i rutine koje vas vode kroz dan. Razmotrićete da li one podržavaju vaš lični rast i razvoj, pružaju li vam osećaj da ste nešto postigli ili samo "čupaju" vašu energiju i ne dobijate zauzvrat ništa.


Sjajan je momenat da razmislite o svojim metodama, ritualima i režimu po kom živite.


Uz ovu retrogradnost mogli biste da se vratite nekim nezavršenim projektima na poslu ili da konačno razrešite neke odnose u privatnom životu, što možda isprva zvuči strašno, ali je nešto što jednom mora da se učini, zar ne?

 

Horoskopski znak Lav mogao bi da iskoristi retrogradni Merkur (13. decembar - 1. januar) na odličan način
Horoskopski znak Lav mogao bi da iskoristi retrogradni Merkur (13. decembar - 1. januar) na odličan načinfoto: ANTON URICH/Shutterstock

Zahvaljujući predstojećem retrogradnom Merkuru, Lavovi bi mogli da budu daleko efikasniji nego inače i da mudrije iskoriste svaki trenutak svog vremena, da bi vodili ispunjeniji svakodnevni život.


Međutim, kada se Merkur 23. decembra vrati u petu kuću, romantike i samoizražavanja, više ćete se fokusirati na to šta vas privlači i inspiriše, pa biste se mogli vratiti u zagrljaj nekoj staroj ljubavi ili kreativnim projektima.

 

BONUS VIDEO

Da li hrišćanstvo i astrologija mogu da idu zajedno?

 

makonda-tracker