astro prognoze

Veliki godišnji horoskop za LAVA: Detaljna astrološka prognoza za 2024. godinu za ljubav, finansije, zdravlje

0

Lavovi, pogledajte šta su vam zvezde pripremile za 2024. godinu.

Lavovi, šta vama donosi 2024. godina?
Lavovi, šta vama donosi 2024. godina?foto: ANTON URICH/Shutterstock

Predstojeća 2024. godina je značajna jer njen broj 8 u sistemu Tarota označava prepreke kroz koje čovek mora da prođe da bi upoznao sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu.

 

Osnovne tendencije po pitanju astrologije diktirane su položajem karmičkih čvorova u znacima Ovan-Vaga, što donosi dva koridora pomračenja: od 25. marta do 8. aprila i od 18. septembra do 17. oktobra 2024. godine.

 

Zanimljivo je da u jesen pomračenja počinju nesmetano da prelaze u znake Device i Ribe, pa Univerzum počinje da menja živote predstavnika ovih sazvežđa, pored Ovna i Vage.

Za Lava, pomračenja u Ovnu su ključne tačke proboja koje daju snagu i energiju za dostignuća. Dakle, oko 8. aprila (mlad Mesec u Ovnu), a zatim 17. oktobra (pun Mesec u Ovnu) osećaćete kao da će neka sila pomeriti vaš život napred, a vi samo treba da budete u toku sa intenzitetom ovih događaja. Pored toga, Merkur će biti retrogradan isključivo u vatrenim znacima, dajući vam samopouzdanje da preduzmete akciju da prepravite svoju prošlost. Ne samo da ćete započeti nešto novo, već ćete i stati na kraj nečemu što je odavno trebalo da bude uzeto pod kontrolu!

 

Pomračenja od 25. marta do 8. aprila

Prolećni koridor pomračenja će se odvijati u vašim sektorima pogleda na svet, putovanja i komunikacije — zahvaljujući uticaju drugih ljudi, vaše razumevanje sreće, blagostanja će se značajno proširiti i, uopšte, doći će do preispitivanja ličnog vrednosti. Verovatno vas čeka putovanje ili nova obuka – 25. marta će biti pomračenje i pun Mesec u Vagi, što će staviti tačku na neku vrstu edukacije ili planova putovanja koji su se pojavili oko 14. oktobra 2023. godine. Na primer, dobićete sertifikat ili ćete otići na kratko putovanje sa prijateljem.

 

Pomračenja će imati snažan uticaj na vas
Pomračenja će imati snažan uticaj na vasfoto: muratart/Shutterstock

Takođe, možete započeti novi ciklus u vašoj vezi sa bratom ili sestrom, ali do juna 2024. odnosi mogu postati zategnuti kada crni Mesec uđe u ovaj sektor. Može da unese intrigu, potcenjivanje i neke tračeve u vašu komunikaciju. Možda ćete morati da preuzmete odgovornost i rešite problem rođaka.

Od januara 2024. Pluton se vraća u znak Vodolije, suprotstavljajući se vašem znaku. Možda ćete imati novu ljubavnu priču ili će neka stara romansa biti ponovo aktuelna. 

 

Ipak, pomračenje i mlad Mesec u Ovnu 8. aprila će se desiti u vašem sektoru pogleda na svet – doživećete naglo proširenje svojih vidika, što će biti povezano sa nekom kritičnom situacijom, pošto će dispozitor događaja, Mars, biti u vašem sektoru transformacije. Doći će određena tačka bez povratka kada ćete se, zbog nekog događaja ili novog iskustva, promeniti do srži. U svakodnevnom životu možete imati učitelja ili psihologa koji će pomeriti fokus vašeg života na neka duboka iskustva. Zahvaljujući tome, radićete na svom samopoštovanju, a takođe ćete moći da počnete da drugačije raspoređujete finansije. Na primer, možete početi da štedite novac, zatvorite svoje kredite i prevaziđete svoje stare strahove.

Veliki stelijum u Biku

 

Od najvažnijih pozitivnih događaja 2024. godine možemo očekivati Veliki finansijski stelijum u Biku, koji će se održati u aprilu i maju, zahvaljujući skupu planeta na čelu sa Jupiterom. Za Lava, ovaj Stelijum će doneti fenomenalnu sreću u karijeri. Pored toga, Stelijum se javlja kada su Uran i Jupiter u konjunkciji, a obe ove planete vladaju vašim ljubavnim i bračnim sektorom. To znači da ćete upoznati partnera visokog statusa, što će se brzo razviti u burnu i obećavajuću romansu.

 

Aspekt milionera u junu

 

Od 1. do 8. juna na nebu će se između finansijske planete Plutona i Jupitera formirati milionerski aspekt, koji će Lavu doneti prilike. Pluton vlada vašim stambenim sektorom i nalazi se u sektoru partnerstva, dok Jupiter vlada velikim finansijama i ljubavnim vezama. To znači da će vam se ostvariti želja koja će se odnositi na kupovinu stana ili poboljšanje životnog standarda vaše porodice. Na primer, možete kupiti stan za iznajmljivanje ili odlučiti da kupite veliku kuću.

 

Aspekt milionera u junu utiče pozitivno na vas
Aspekt milionera u junu utiče pozitivno na vasfoto: Pru Studio/Shutterstock

Moguće je prijateljstvo koje može početi aktivnom prepiskom i sastancima, ali će na kraju definitivno biti lepa romansa. Ipak, Pluton u sektoru odnosa u trigonu sa Jupiterom u sektoru snova često donosi neverovatnu ljubavnu vezu, koja se od samog početka zasniva na apsolutnom međusobnom razumevanju i zajedničkim interesima.

 

Veze i ljubav u avgustu 2024.

 

Avgust je najznačajniji za Lavove jer je ovo mesec u kome će univerzum zaista biti fokusiran na vašu romansu. Prvo, pun Mesec u sektoru veza 19. avgusta doneće značajan događaj u vašem ličnom životu, sve do apsolutno iznenadne odluke — moguće je preseljenje, sjajno zajedničko putovanje ili bračnu ponudu!

 

Retrogradni Merkur u vašem znaku od 5. avgusta do 28. avgusta primoraće vas da preispitate svoj stil, prođete zdravstvene preglede... Sličan položaj Merkura bio je u julu-avgustu 2018. Zapamtite šta ste tada aktivno razmatrali u svom životu — događaji se mogu ponoviti. Važno je da će Merkur u vašoj kući veza biti u opoziciji sa Plutonom – češće ćete se analizirati kroz to kako se partner ophodi prema vama. Očekuju vas brojna otkrića.

 

Avgust će biti važan mesec za ljubav
Avgust će biti važan mesec za ljubavfoto: Shutterstock/P Stock

Pomračenja od 18. septembra do 2. oktobra

 

Tokom pomračenja i punog Meseca u Ribama 18. septembra moguće je neverovatno snažno uranjanje u seksualnu vezu, u kojoj će biti ozbiljnih obaveza jedno prema drugom. Govorimo o onoj intimnosti koja vam omogućava da kroz partnera zaronite duboko u sebe, odnosno, doživećete onu vrstu veze koja se zasniva na najdubljem poverenju i osećaju sigurnosti sa osobom kada budete prihvaćeni baš onakvima kakvi jeste.

 

U izvesnom smislu, stižu emocionalne promene, čineći vas zrelijim i prirodnijim – ovde se radi o prihvatanju vaše prirode, izgleda, strahova i tajnih želja. U običnijem smislu, pomračenje u Ribama može staviti tačku na važno finansijsko pitanje za porodicu: možda ćete dobiti nasledstvo, zatvoriti hipoteku ili kredit, ili možda napraviti važnu i veliku investiciju.

Mlad Mesec i Pomračenje u Vagi 2. oktobra mogu vam doneti novi dokument vezan za vaš dom ili putovanje u posetu rodbini. Takođe je verovatno da ćete započeti novu obuku, ili ćete možda odlučiti da dobijete dozvolu i počnete da vozite automobil.

 

Marsova petlja u znaku Raka od 5. septembra 2024. do 19. aprila 2025.

 

Najznačajniji događaj za Lava će potrajati dosta vremena, a to je Marsova petlja, koja će biti u znaku Raka i Lava. Ovaj događaj će biti posebno važan za Lavove rođene od 24. jula do 31. jula — očekuje vas period ozbiljne transformacije u vašem životu. Najvažnije je da je Mars dispozitor (odnosno predajnik) energije čvora budućnosti u Ovnu i stoji u vašem sektoru vašeg pogleda na svet, što ukazuje na transformaciju vaših uverenja, kao i odnos sa partnerom koji će u velikoj meri uticati na vaše vrednosti i pogled na svet.

 

Generalno, za sve Lavove će period do 19. aprila biti važan, jer će Mars još dugo biti u sektoru vaše podsvesti, dugih putovanja i tajni. Slična situacija se desila od 20. decembra 2009. do 10. marta 2010. godine – setite se šta se tada dešavalo u vašem životu, jer se događaji mogu ponovo ponoviti.

 

Bonus video

Industrijska aktivnost nadmašila očekivanja, EVO KAKVE SU PROGNOZE ZA 2024. godinu

 

makonda-tracker