5 najopasnijih datuma u decembru 2023.: Tu je RETROGRADNI MERKUR, ali nije on ono čega najviše treba da se pribojavate

0

Proverite na koje datume treba posebno biti oprezan 

NAJOPASNIJI DATUMI U DECEMBRU
NAJOPASNIJI DATUMI U DECEMBRU foto: Dzhulbee/Shutterstock

Nisu svi astrološki i astronomski događaji povoljni. Stručnjaci su nam, kao i uvek, rekli koji će od njih biti najpasniji u narednih mesec dana.

 

4. decembar - Venera prelazi u znak Škorpije


Prvi opasan događaj je prelaz Venere iz Vage u znak Škorpije. Sam ovaj dan biće izuzetno nepovoljan. Astrolozi veruju da će najveća pretnja biti za naše blagostanje. Na ovaj dan vodite računa da se ne razbolite, a moguće su i povrede. Takođe, 28. decembra će vladati ista energija, zato oprez. 

 

 

13. decembar - početak retrogradnog kretanja Merkura


Retro Merkur je uvek pradi sled neočekivanih događaja, što znači samo jedno - problemi sa novcem, poslom i obrazovanjem. Naše pamćenje ovog dana će raditi veoma loše, baš kao i naša pažnja. Ne potrošite novac 13. i ne računajte na pomoć drugih ljudi. Budite izuzetno oprezni u svemu i nikome ne dajte prazna obećanja. Merkur će biti retrogradan zaključno sa 2. januarom sledeće godine.

 

22. decembar - zimska solsticija i konjukcija Sunca i Merkura


Zimska solsticija je najmračniji dan u godini. Većina ljudi će imati vrlo malo energije ili ramo retki će želeti da bilo šta rade. Veoma je dobro ako vam je ovaj petak slobodan dan. Ako ne, onda se nemojte preopteretiti poslom i aktivnostima. Konjunkcija Sunca i Marsa čini nas impulsivnim i agresivnim. Budite ljubazan prema ljudima i ne žurite sa zaključcima. Ovo je najopasniji dan decembra.

 

NAJOPASNIJI DATUMI U DECEMBRU
NAJOPASNIJI DATUMI U DECEMBRU foto: Buradaki / Alamy / Alamy / Profimedia

 

28. decembar - konjukcija Merkura i Marsa


Merkur i Mars u konjunkciji jedan sa drugim uvek donose haos. Budite izuzetno oprezni u apsolutno svemu - od posla do vožnje. U danima kao što je 28. decembar, ni u kom slučaju nije trebalo da se čini ništa što bi vam na bilo koji način, čak i indirektno, moglo naneti štetu. Ovaj dan nije povoljan za počinjanje bilo kakvog posla, ulaganje, sklapanje dogovora. Odložite sve za nekoliko narednih dana.

 

29. decembar – Venera prelazi u znak Strelca


Venera će 29. decembra preći u Strelca, ali ovo nije ništa bolje od njenog boravka u Škorpiji. 29. očekuju nas problemi sa intelektualnim sposobnostima. Donošenje odluka i procesi razmišljanja će biti teški. Venera će na ovoj poziciji ostati do 22. januara naredne godine.

 

Bonus video:

 

Mars u natalnoj karti pokazuje vašu senzualnost

 

makonda-tracker