astro prognoze

Veliki godišnji horoskop za BLIZANCE: Detaljna astrološka prognoza za 2024. godinu za ljubav, finansije, zdravlje

0

Blizanci, pogledajte šta su vam zvezde pripremile za 2024. godinu.

Blizanci, šta vama donosi 2024. godina?
Blizanci, šta vama donosi 2024. godina?foto: ANTON URICH/Shutterstock

Predstojeća 2024. godina je značajna jer njen broj 8 u sistemu Tarota označava prepreke kroz koje čovek mora da prođe da bi upoznao sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu.

 

Osnovne tendencije po pitanju astrologije diktirane su položajem karmičkih čvorova u znacima Ovan-Vaga, što donosi dva koridora pomračenja: od 25. marta do 8. aprila i od 18. septembra do 17. oktobra. 2024. godine.

 

Zanimljivo je da u jesen pomračenja počinju nesmetano da prelaze u znake Device i Ribe, pa Univerzum počinje da menja živote predstavnika ovih sazvežđa, pored Ovna i Vage.

Pomračenja od 25. marta do 8. aprila

Prolećni koridor pomračenja odvijaće se na vašoj osi ljubavi i prijateljstva, ličnih interesovanja i ambicija. Verovatno ćete se zaljubiti ili je izvesna važna odluka u vezi sa vašom vezom. 

 

25. marta će biti pomračenje i pun Mesec u Vagi, a to će staviti tačku na pitanje koje je započetko u oktobru 2023. Ako ste vi i vaš partner razgovarali o venčanju, onda ćete do 25. marta 2024. odlučiti da uđete u bračnu zajednicu (ili ćete se možda razdvojiti). Takođe tokom ovog perioda osetićete veliku želju da zatrudnite, jer često pomračenja na osi ljubavi i planova za budućnost donose promene u porodičnom životu.

 

Pomračenja donose veliki uticaj na Blizance
Pomračenja donose veliki uticaj na Blizancefoto: Shutterstock, muratart

Pomračenje i mlad Mesec u Ovnu 8. aprila će se desiti u vašem sektoru ambicija, tima; možda ćete dobiti novi tim. To uključuje nove kolege i novo okruženje uopšte, na primer, u vezi sa vašim profesionalnim usavršavanjem. Takođe, početkom aprila možete sebi postaviti nove ciljeve za budućnost, ali će oni svakako biti vezani za vašu karijeru i status.

 

Veliki stelijum u Biku

Od najvažnijih pozitivnih događaja 2024. godine možemo očekivati Veliki finansijski stelijum u Biku,  koji će se desiti u aprilu i maju, zahvaljujući skupu planeta na čelu sa Jupiterom.  Blizancima će skup planeta u Biku pre svega doneti neverovatan događaj, gotovo mističan – možete iznenada biti izlečeni od bolesti, potpuno preispitati svoju prošlost ili osetiti da je vaš život pod uticajem nekog plana. Na primer, sudbina vas može iznenada spojiti sa osobom koja će postati vaš karmički partner i ljubav vašeg života.

 

Ako ste u srećnom braku, onda vas očekuje trudnoća, ako vam je to u planovima. Ako ne, onda vi i vaš muž možete krenuti na nezaboravno putovanje koje će za vas postati pravo duhovno otkrovenje. Na primer, na neko sveto mesto ili čak i na okean.

 

Kakav uticaj ima aspekt milionera na Blizance?
Kakav uticaj ima aspekt milionera na Blizance?foto: NIKCOA/Shutterstock

 

Aspekt milionera u junu

Od 1. do 8. juna na nebu će se formirati milionerski aspekt između finansijske planete Plutona i Jupitera, što će Blizancima doneti fenomenalne finansijske rezultate. Možda ćete dobiti nasledstvo ili veliki poklon od partnera u vezi sa nečim veoma vrednim ili će uložiti veliku sumu u vaš razvoj, na primer, otvoriti vam neku vrstu posla ili veb stranice.

 

Retrogradni Merkur u sektoru nekretnina u avgustu

Od 5. do 28. avgusta, Merkur će biti retrogradan — često ćete komunicirati sa voljenim osobama, posebno sa braćom i sestrama. Komunikacija se može odnositi na pitanja nekretnina i stanovanja, obnavljanje nekih dokumenata za rođake. Uopšteno govoreći,  možete čak i privremeno da promenite mesto stanovanja (na primer,  živećete kod tetke,  sestre,  svekrve).

 

Tačni datumi koji su važni za vaše polje nekretnina su Merkurov trigon do čvora — 9. jul.

 

Mlad mesec u sektoru karijere i statusa: početak dvogodišnjeg ciklusa karijernih dostignuća

Što se tiče profesionalne sfere, dvogodišnji ciklus pomračenja+ počinje u septembru u vašem sektoru karijere.  Pun Mesec 18. septembra u sektoru profesije može da vas natera da napustite kompaniju ili projekat u kome ste dugo radili.  Ali, to se dešava isključivo zarad vašeg rasta,  jer vam može biti ponuđena pozicija na nekom perspektivnijem mestu. To je zbog činjenice da se Saturn kreće kroz vašu kuću statusa, što donosi zaslužena dostignuća i nagradu za svoj dugi rad.

 

Stižu nagrade, početak nove ili kraj stare karijere pod uticajem mladog Meseca
Stižu nagrade, početak nove ili kraj stare karijere pod uticajem mladog Mesecafoto: Shutterstock / IgorZh

Ako planirate da se fokusirate na svoju porodicu, onda Saturn, naprotiv, može da vam donese kraj karijere i blokira njen razvoj na nekoliko godina, ako, recimo, odete na porodiljsko odsustvo.

 

Pomračenja od 18. septembra do 2. oktobra

Tokom emotivnog pomračenja u Ribama 18. septembra ostvarićete važan cilj, a ujedno se oprostiti od nečega važnog za vas. Možda ćete morati ozbiljno da promenite svoje buduće planove i profesionalne ambicije. Mlad Mesec i pomračenje u Vagi 2. oktobra mogu vam doneti novu ljubav, ili novi projekat koji ćete sami voditi. Na poslu možete upoznati i ljubavnog partnera, što će vam doneti svetlu kancelarijsku romansu.

Blizancima koji su u braku takav mlad Mesec može doneti dugo očekivanu trudnoću, pošto će vladar Pomračenja biti u vašoj kući zdravlja, pa ćete morati da promenite režim. 

 

Pun Mesec u Blizancima donosi vam veliku radost
Pun Mesec u Blizancima donosi vam veliku radostfoto: Ironika/Shutterstock

 

Svetao i pozitivan pun Mesec u Blizancima 15. decembra

Vaša lična godina će se završiti svetlim punim mesecom u Blizancima u konjukciji Meseca i Jupitera – osetićete neverovatnu sreću i radost. Prvo,  zbog ljubavi, a drugo,  zbpg važnog dostignuća.  Moguće je da vas u decembru očekuje prelepo romantično putovanje koje će vam dati polet za celu 2025. godinu!

 

Bonus video

PEVAČ JE DOŠAO DA PROMOVIŠE PESMU, A POSTAO DEŽURNI ASTROLOG NA RADIJU: Komunikacija sa ljudima je lakša jer znam osnove horoskopa

 

makonda-tracker