astro prognoze

Veliki godišnji horoskop za RAKA: Detaljna astrološka prognoza za 2024. godinu za ljubav, finansije, zdravlje

0

Rakovi, pogledajte šta su vam zvezde pripremile za 2024. godinu.

Rakovi, šta vama donosi 2024. godina?
Rakovi, šta vama donosi 2024. godina?foto: ANTON URICH/Shutterstock

Predstojeća 2024. godina je značajna jer njen broj 8 u sistemu Tarota označava prepreke kroz koje čovek mora da prođe da bi upoznao sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu.

 

Osnovne tendencije po pitanju astrologije diktirane su položajem karmičkih čvorova u znacima Ovan-Vaga, što donosi dva koridora pomračenja: od 25. marta do 8. aprila i od 18. septembra do 17. oktobra. 2024. godine.

 

Zanimljivo je da u jesen pomračenja počinju nesmetano da prelaze u znake Device i Ribe, pa Univerzum počinje da menja živote predstavnika ovih sazvežđa, pored Ovna i Vage.

Za Rakove se pomračenja u Ovnu i Vagi dešavaju u najvažnijim sektorima horoskopa, odnosno do proleća 2025. godine — život će vam se nepovratno promeniti. Od karijere do mesta stanovanja, donosićete i realizovaćete važne odluke; možda je to selidba ili renoviranje, možda mogućnost da profesionalno napredujet. Slede vam velika dostignuća.

 

Pomračenja od 25. marta do 8. aprila

Koridor prolećnog pomračenja odvijaće se u najznačajnijim tačkama vaše natalne karte — sektoru karijere i nekretninama. Verovatno vas čeka promena na poslu i promena mesta stanovanja – 25. marta će biti pomračenje i pun Mesec u Vagi, što će staviti tačku na pitanje koje je moglo da sazri 14. oktobra. 2023. Na primer, mogli biste da odlučite da kupite novi dom, a do kraja marta ćete se useliti u njega.

 

Tokom pomračenja biste mogli da promenite mesto stanovanja
Tokom pomračenja biste mogli da promenite mesto stanovanjafoto: Ironika/Shutterstock

Takođe, tokom ovog perioda, osetićete veliku želju da promenite svoj dom u celini, ili da renovirate stari stan, ili da izdate neki prostor. Takođe, pomračenje i mlad Mesec u Ovnu 8. aprila će se desiti u vašem sektoru karijere i ciljevima u životu. Počinjete novu fazu u vezi sa vašom profesijom: može doći do nove titule, statusa, a sve će to drugima biti uočljivo kao vaš uspeh i dostignuće u životu.

 

Veliki stelijum u Biku

Od najvažnijih pozitivih stvari 2024. godine možemo očekivati Veliki finansijski stelijum u Biku, koji će se održati u aprilu i maju zahvaljujući jatu planeta na čelu sa Jupiterom. Za Rakove gomilanje planeta u Biku pre svega znači nastanak potpuno novog okruženja, finansijski bezbednog i uspešnog. Ovo može biti zbog novog tima na poslu, neke nove grupe ljudi zbog vašeg preseljenja (na primer, živećete u novoj zemlji i oko vas će biti drugačiji ljudi).

 

Generalno, Stelijum može doneti neverovatno uspešan razvoj vašeg projekta, posebno ako ga razvijate na internetu ili se odnosi na lepotu, zdravlje ili ishranu. Možda ćete dobiti veliku količinu novca do mladog Meseca u Biku 8. maja 2024. Ako ste u srećnom braku, možda ste trudni ili će vaša deca imati događaj kome će se radovati.

 

Aspekt milionera u junu

Od 1. do 8. juna na nebu će se formirati milionerski aspekt između finansijske planete Plutona i Jupitera, što će doneti prilike i za Rakove. Najverovatnije ćete dobiti veliku sumu novca za nasledstvo, ili ćete uložiti u kupovinu nekretnina u inostranstvu ili u razvoj svog poslovnog projekta. Takođe možete dobiti veliku sumu zahvaljujući svom emotivnom partneru.

 

Aspekt milionera utiče pozitivno na vaše finansije
Aspekt milionera utiče pozitivno na vaše finansijefoto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Retrogradni Merkur u finansijskom sektoru u avgustu

Od 5. do 28. avgusta Merkur će biti retrogradan u vašoj kući novca. Preispitaćete ne samo svoju zaradu, već i svoje troškove. Možda ih ima više,  a u vezi s tim možete tražiti od svojih šefova povećanje plata ili pronaći drugi način da zaradite novac za sebe. Inače, porudžbine starih klijenata mogu vam se vratiti i to u prilično velikim količinama.

 

Takođe ćete češće morati da razmišljate o svom ličnom samopoštovanju, o tome koliko cenite sebe i svoj rad. Verovatno će samopoštovanje početi da raste, ali za to će biti potrebno čak šest meseci — zahvaljujući dugačkoj Marsovoj petlji u vašem znaku od septembra 2024. do aprila 2025.

 

 

Pomračenja od 18. septembra do 2. oktobra

Tokom emotivnog pomračenja i punog Meseca u Ribama 18. septembra, moraćete da donesete odluku o učenju, ili ćete odlučiti da dobijete ozbiljnu diplomu. Osim toga, očekujte ozbiljne promene u vašem pogledu na svet – ovaj isti sektor je odgovoran za vaše vrednosti, a one se mogu promeniti i shvatićete da je vreme da počnete da gledate na život drugačije. U punom mesecu, Saturn će biti u konjunkciji sa Mesecom, što znači da pravni problemi sa vašim partnerima mogu početi ili završiti.

 

Mlad Mesec i pomračenje u Vagi 2. oktobra

Mogu vam doneti novo mesto stanovanja, a to će nekako biti povezano sa nečim iz vaše prošlosti. Na primer, preselićete se u stan koji je već renoviran, ili ćete možda odlučiti da se vratite svom partneru. Za Rakove koji nisu u braku, takav mlad Mesec može doneti potrebu da pronađu porodicu ili počnu da grade kuću. Za vas je važan pun Mesec u Ovnu 17. oktobra — na ovaj dan možete obeležiti važnu tačku u svojoj karijeri ili jednostavno proslaviti dostignuće bez presedana. To može biti povezano sa vašim bračnim statusom ili položajem, ili ćete postići nešto sudbonosno po pitanju stanovanja.

 

Tokom mladog Meseca možete doživeti presudnu tačku u karijeri
Tokom mladog Meseca možete doživeti presudnu tačku u karijerifoto: Shutterstock / IgorZh

 

Marsova petlja u znaku Raka od 5. septembra 2024. do 19. aprila 2025.

Najznačajnijem događaju za Rakove biće potrebno dosta vremena da se odigra, a to je Marsova petlja, koja će trajati čak 8 meseci. Ovo je fenomenalan fenomen kada se brza planeta tako dugo kreće kroz sazvežđe —zadatak Marsa će biti povezan sa potpunom procenom vašeg života. Sve će se promeniti, od vašeg tela do vaših ciljeva za budućnost.

 

Najvažnije je da je Mars dispozitor (odnosno predajnik) energije budućeg čvora u Ovnu.  On je u vašem sektoru karijere, odnosno,  odlučićete se za veliko preispitivanje svog života, imidža i odnosa. Poenta je da će vas Mars sve ovo vreme pripremati za promene: u početku, od 5. septembra do 6. decembra, to će ići glatko i najverovatnije će doneti želju za bavljenjem sportom ili preuzimanjem novih profesionalnih ili poslovnih funkcija. Možete otvoriti sopstveni posao, početi više da govorite javno.

 

Marsova petlja je najznačajniji astrološki događaj za Rakove
Marsova petlja je najznačajniji astrološki događaj za Rakovefoto: Shutterstock, Vilina

Međutim, onda se čini da se sreća okreće — čini se da vas život primorava da prepravite svoj izgled, svoj imidž i svoje odnose. Možda ćete se povezati sa novim muškarcem koji će vas naterati da preispitate ceo svoj život.

 

Najvažniji period biće februar i mart 2025. godine.

 

Bonus video

Devojke u ovom znaku mogu da nateraju svakog da se zaljubi u njih

 

makonda-tracker