DA LI JE U PRAVU?

Škorpije, ni slučajno ne nosite belo! Evo koja je vaša BOJA prema horoskopskom znaku

0

Da li ste se ikada zapitali da li postoji određena boja odeće koju treba da nosite? Pa, prema astrologiji, postoji.

foto: Shutterstock / Roman Samborskyi
foto: Shutterstock / Roman Samborskyi

Verovatno znate da vas određene boje mogu učiniti da budete samouvereniji, a to onda rezultira i time da se blje osećate.

 

Ukoliko niste sigurni koja boja vam najviše odgovara, mi smo tu da vam pomognemo.

 

 

Čitajte dalje da biste otkrili boju koju bi trebalo da nosite na osnovu vašeg horoskopskog znaka.


Ovan


Boja kojom Ovnovi zrače definitivno je crvena. Marija Hejes, astrolog objašnjava da crvena boja pomaže Ovnovima da „pojačaju svoj nagon i da budu motivisani dok obavljaju svoje zadatke“. Osim toga, kada ih vidite u crvenoj boji, odmah ćete primetiti koliko su smeli.

 

Svetski poznati astrolog i najprodavaniji duhovni autor Linda Beri se slaže:

 

- Crveno uvek privlači pažnju“ i prvo se primećuje jer često predstavlja „slavu i reputaciju, što ga čini najpogodnijim za nošenje ovog vatrenog znaka“. Pošto su Ovnovi spontani i hrabri, potrebna im je smela boja da pokažu svoje osobine ličnosti.

zelena haljina
foto: Profimedia

 

Bik


Boja koja najviše odgovara Bikovima je zelena. Ona označava mir i prirodu. Hejs kaže da borovo zelena nijansa može da im pomogne da smire um i dušu i da ih pogura ka rastu i razvoju.

 

Zelena će usporiti ovaj često agresivan znak, tako da „umesto da budu temperamentni, mogu postati bolji u svojim odnosima“.

 

Blizanci

 

Ako ste prijatelji sa Blizancima, znate koliko zabavno može biti zabavno provoditi vreme sa njima. Zbog njihove svetle i sunčane prirode, žuta je boja za ovaj znak. „Njihovoj ličnosti — koja je šarena kao duga — žuta boja daje sjaj“, kaže Hejs. Oni već šire pozitivu gde god se pojave, a u žutoj izgledaju još veselije. Osim toga, ovaj ekstrovertni znak dobija "energetski podsticaj" od ove boje.


Rak

 

Rakovi vole da pruže utehu onima oko sebe, bilo da su to njihovi prijatelji ili porodica. Hejs kaže da su oni poznati kao vrhunski domaćici Zodijaka, tako da bi „njihovo smirujuće prisustvo uvek bilo pojačano ako su u plavoj boji“. Ova smirujuća boja će im pomoći da se osećaju opušteno i zadovoljno.

Žuto
Žutofoto: Shutterstock

Lav

 

Blizanci nisu jedini koji obožavaju žutu boju. Pošto su „penušavi, druželjubivi i topli poput same boje“, ova boja može pomoći Lavovima da se još bolje izraze.

Beri se slaže jer je „žuta srećna boja koja odgovara toploj svetlosti sunca (vladajuća planeta Lava) i njegovim životnim kvalitetima“.

 

Devica

 

Device mogu biti prilično intenzivne i ponekad zastrašuju ljude oko sebe. Ali Beri kaže da ih nošenje sive ili srebrne može smiriti. Zašto? Siva može da "unese ravnotežu" u njihove živote, što je posebno korisno ako su "bombardovani sa previše stimulansa", objašnjava ona.


Vaga

 

Vage teže ravnoteži i žude da se osećaju prijatno u svakoj situaciji. Zbog toga je najbolja boja za Vage prigušena, meka ružičasta. Hejs objašnjava da ova nijansa „čini da izgledaju fizički privlačno“ i pomaže im da se „osete samouverenijim i smirenijim“.

 

Roze
Rozefoto: Shutterstock

 

Beri se slaže da je ružičasta najbolja za Vage, jer „simboliše ljubav, radost, čistotu, sreću, romantiku i unosi smirenje i spokoj u odnose“. Pošto Vage imaju reputaciju da se lako zaljubljuju, romantična boja je savršena za ovaj otvoreni, nežni znak.

 

Škorpija

 

Ako poznajete Škorpiju, nećete se iznenaditi da je najbolja boja za ovaj intenzivan znak crna. „Zbog njihove sklonosti tami i tajnama, Škorpije obožavaju crnu“, kaže Hejs. Nošenje crnog čini da se osećaju udobno jer im omogućava da zadrže malo misterije. Ona dodaje da im to „pomaže da se osećaju povezanije sa svojim autentičnim ja“.


Ako ste Škorpija i želite da isprobate još neku boju, Beri preporučuje kestenjastu, koja je mešavina crvene i crne.

Ljubičasta
Ljubičastafoto: Creative Lab/Shutterstock

Strelac

 

Ako želite da pomognete Strelcu da pronađe drugačiju perspektivu, preporučite mu da nosi ljubičastu boju. Hejs objašnjava da kraljevska nijansa „takođe može da ih navede da dođu do određenih otkrića o sebi i svetu, podstičući ih da učine nešto sa svojim životima“. Poznata je kao moćna nijansa za Strelčeve, i donosi im sreću.

 

Jarac

 

Jarčevi su ozbiljni, poslovno orijentisani ljudi, pa su im potrebne boje koje pokazuju koliko su profesionalni. Hejs preporučuje tamnoplavu jer će im pomoći da budu sigurne u sebe i pune samopouzdanja.

 

Plava
Plava foto: Profimedia

 

Vodolija

 

Vodolijama najviše odgovara svetlo plava boja. Ona im pomaže da se osećaju komforno, da budu pribrane i smirene. Nijanse plave takođe mogu daju pozitivne vibracije.

 

Beri misli da tirkiz pomaže Vodoliji „da promoviše kretanje i povezanost sa drugima“. Vodolije su veliki mislioci koji duboko brinu o društvenim problemima i često žele da inspirišu druge, a plava može pomoći da se ove poruke prenesu.

 

Ribe

 

Ovaj vodeni znak najbolje radi u plavoj boji okeana. Hejs kaže da ova nijansa „kombinuje zelenu, plavu i sivu na najprijatniji mogući način“. Nošenje vode će centrirati ovaj sanjarski znak i omogućiti im da se opuste.

 

 

makonda-tracker