imajte na umu...

PRSTI ĆE IZGLEDATI TANJE, A KOŽA MLAĐE: Evo koju boju laka za nokte morate uvek imati pri ruci

0

Ako pitate stručnjake, najvažnije je uzeti u obzir koliko je svetla ili tamna koža kako biste postigli najbolji mogući efekat

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Debora Lipman, osnivačica i kreativna direktorka jednog poznatog brenda koji proizvodi lakove za nokte, i Džin Sun Čoi, manikirka i osnivačica lanca salona za negu lepote, saglasne su da je za savršen izgled ruke i noktiju najvažnije da obratimo pažnju na sopstveni ten pre nego što odaberemo boju laka.


Kako ruke stare, koža može da bude sve žućkastija ili bleđa — ističe Lipmanova, koja podseća koliko je važno da kreme sa SPF faktorom mažemo i na ruke. — Zato je dobro pravilo izbegavanje sivih lakova jer oni to mogu da naglase. Trebalo bi i da se klonite neonskih i jarkih boja jer one privlače više pažnje na ruke.


Džin Sun Čoi dodaje i da bi boje koje biramo za nokte trebalo da budu elegantnije, a evo koje nijanse su najbolje ako želite da vam prsti izgledaju tanje i lepše.


Za vrlo svetlu kožu


Lipmanova preporučuje da birate prozirne varijante i lakove s ružičastim podtonom, a može da bude korisna i bež nijansa.

 

Nokti, lak za nokte, Manikir
foto: Profimedia

Za srednju kožu


Čoi smatra da je koralna nijansa narandžaste boje odličan način da istaknete lepotu svojih ruku, dok Lipmanova dodaje da je nude lak čija je osnova žuta sjajno rešenje. Važno je da u pitanju bude neproziran lak.


Za maslinastu kožu


Čoi ističe da u ovom slučaju odličan anti-age efekat ima narandžasta boja laka za nokte, a Lipmanova i ona saglasne su da je neutralna pink-bež nijansa odličan izbor.


Za tamnu kožu


Lipmanova veruje da je za vas dobar izbor neka svetlucavija varijanta, poput zlatne i karamel tonova, dok Čoi smatra da je neka od mint nijansi odličan način da vaš izgled odiše mladolikošću, naročito ako naginje ka plavoj boji. Ako na prvom mestu želite da učinite da vam prsti deluju tanje, odaberite bež i karamel lak.
 

 

makonda-tracker