zanimljivo!

Bila je TIPIČAN emotivni predstavnik svog znaka: 5 detalja iz života princeze Dajane zbog kojih verujemo u ASTROLOGIJU

2

Osetljiva, otvorena, sa snažnom potrebom da brine o drugima i vrlo izraženim materinskim instinktom, princeza Dajana je žena koja može da uđe u literaturu koja se bavi astrologijom 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Dajana rođena je 1. jula, što je čini Rakom, sentimentalnom dušom koju vode emocije i duboko su saosećajne i nežne. Iako su osetljivi, Rakovi su svakako i snažni lideri spremni da se bore za ono što im je u životu važno.

 

To sve dobro prepoznajemo u pokojnoj ledi Di, ali postoje neki detalji iz njene biografije koji još jasnije pokazuju kakvi su Rakovi.

 

 

  • Prkosila je tradiciji u vezi s majčinstvom

 

1 / 13 Foto: Profimedia


Jeste li znali da je princeza Dajana jedna od prvih članica britanske kraljevske porodice koja je insistirala da doji svoju decu iako je imala opciju da uopšte ne dovodi to u obzir?

 

Njena uloga majke bila je najvažnija u njenom životu i bavila se sinovima Vilijamom i Harijem više nego što su to inače činile supruge budućih kraljeva u Bakingemskoj palati, čak i kada je to podrazumevalo kršenje pravila.

 

Poznato je da su njeni sinovi bili prvi članovi porodice koji pohađali državnu školu, da je insistirala da čekaju red za fotografisanje s Deda Mrazom u tržnom centru, pre vožnji u zabavnim parkovima i sl. Bila je rešena da oni izrastu u muškarce koji shvataju kako izgleda život van palata i koliko su srećni u odnosu na druge i nije im dopuštala bilo kakvu nadmenost i beneficije.

 

  • Imala je snažan materinski instikt
  •  
1 / 3 Foto: Profimedia


Princeza Dajana nije bila samo majka prinčeva Vilijama i Harija, već se odnosila majčinski prema svoj deci s kojom je imala kontakt, makar i na samo trenutak.

 

Iako je imala tek 20 godina kad se udala za princa Čarlsa i iako je poticala iz aristokratske porodice, ona je godinama radila i kao dadilja i kao vaspitačica, što je čest izbor nežnih Rakova. Veći deo njenog humanitarnog rada odnosio se na decu, a na fotografijama "s terena" obično vidimo neko dete u njenom krilu ili zagrljaju.

 

  • Njene cipele za venčanje kriju romantičnu gravuru

 

1 / 7 Foto: Profimedia


Nije iznenađenje što je emotivni i romantični Rak u princezi Dajani tražio da se u njene svadbene cipele, koje je izradio slavni Klajv Šilton, ugravira D kao Dajana i C, početno slovo imena princa Čarlsa.

 

  • Pričala je otvoreno o svojim emocijama

 

princeza Dajana
foto: profimedia

U čuvenom intervjuu koji je dala Martinu Baširu  za BBC 1995. godine, ledi Di je izjavila:


Možda sam prva osoba u ovoj porodici koja je imala depresiju i koja je plakala u javnosti.


Ona je pričala o samopovređivanju, bulimiji, depresiji, činjenici da je prevarena i da je varala, o svem bolu koji je osećala dok je bila princeza od Velsa.

 

  • Stvarno se bavila humanitarnim radom

 

Za princezu Dajanu učešće u radu humanitarnih organizacija nije podrazumevalo da se lepo obuče i pozira. Ona se zapravo bavila sudbinama i osećanjima ljudi s kojima je dolazila u kontakt, a poznato je da je promenila način na koji je svet tokom osamdesetih gledao na HIV pozitivne pacijente.

 

Bez rukavica i bilo kakve zaštite, princeza od Velsa se 1987. godine rukovala sa osobom zaraženom HIV-om da bi kasnije zagrlila i držala u naručju dete kojem je dijagnostikovan AIDS!

 

 

makonda-tracker