Prognoze dan po dan

Sunce u egzaktnoj konjukciji sa Mesecom: Kako da odolite izazovima od do 8. avgusta?

0
Sedmica pred nama donosi mnoštvo događaja, kako prijatnih i lepih, tako i onih manje lepih. Biće tu divnih Venerinih susreta i momenata kada je bude Sunce svojom energijom grlilo i obasjavalo. Mars će se toj energiji pridružiti i vedar optimizam će zavladati (Mars u Strelcu). Međutim, druga polovina sedmice je manje prijatna, čak i izazovna...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Budite tihi, budite pametni i ako vam misli lutaju i traže odgovore, sprečite ih, jer ovo nije sedmica u kojoj ćete prave odgovore naći. Ovo je jednostavno sedmica gde se od već stečenog iskustva i mudrosti traži da svakom izazovu odolite ili ga ublažite i smanjite, koliko je to u vašem Univerzumu moguće.

 

A sam početak je sretan jer se prvog dana mnogima ljubavni susreti smeše (Venera trigon Uran). Međutim, iako je i Sunce u vrlo lepom trigonu sa Saturnom, ova sedmica nije za započinjanje novih poslova ili novih ljubavnih veza, već za susrete sa onima koji vas dobro poznaju, a kraj kojih granice, sve barijere i predrasude nestaju (Venera trigon Uran).

 

Tog istog dana Sunce pravi trigon sa Saturnom, pa su ovo energije koje vam donose ambiciju, ali i mudrost, uspeh i poziciju, mada samo na onim poljima na kojima ste vredno i strpljivo radili.

 

Mars stoji na poslednjem stepenu Škorpiona, gde se danima nalazi, pa opet jednako sa sobom nosi rizike i opasnost, stoga se ne upuštajte u nova poznanstva i ne istražujte nepoznata mesta. Pored Marsa, Mesec u Lavu se skoro približio Suncu, pa se ovde razum i osećanja mešaju, što često utiče na donošenje pogrešnih odluka ili pogrešnih procena. Zato se prvog dana opustite u dobrom društvu, otvorite se za kreativne ideje i bavite se redovnim obavezama koje mogu doneti određeni uspeh ili nagradu (Sunce trigon Saturn).

 

Na mundanom nivu ovo su takođe dani kada je psiha osetljiva i kada će mnogi ljudi biti slabi, pa su samim tim moguće tuče i fizički napadi (Mars na 29° Škorpiona). Žene su tih dana posebno osetljive i ranjive.

 

Ljubav tokom mladog Meseca u Lavu: Dragi Bikovi, upamtite, oko pomračenja Meseca 18. avgusta odložite sve za malo kasnije...

 

Drugog dana pokušajte da prilagodite sve obaveze sebi. Neka toga dana tišina vlada. Mesec je jako blizu Sunca, pa je ovo odličan dan da se posvetite postu, dok je Mesec još u opadanju. Započnite sa onim čega biste želeli da se odreknete bilo da je u pitanju dijeta ili odvikavanje od nekih poročnih navika. Mars na poslednjem stepenu Škorpiona, Mesec u fazi opadanja, sve su to slike koje govore da je vreme da neke osobine, navike ili čak životne faze pustite da idu svojim tokom, a vama ostave prostora za nove bolje vrednosti.

Odricanje može biti bolno jer je često emocija vezana za naviku, pa se njenim odricanjem moramo odreći i jednog svog osećaja.

 

Pokušajte, volja je važna za prvi korak, a sve ostalo dolazi postepeno. Nemojte biti stogi ako ne dođe do uspešnih rezultata, važno je za početak da podržite sebe i poželite sebi sve najbolje. Krajem tog dana, Sunce će biti u egzaktnoj konjunkciji sa Mesecom, pa budite oprezni u odnosima.

 

makonda-tracker