Prognoze dan po dan

Sunce u egzaktnoj konjukciji sa Mesecom: Kako da odolite izazovima od do 8. avgusta?

0
Sedmica pred nama donosi mnoštvo događaja, kako prijatnih i lepih, tako i onih manje lepih. Biće tu divnih Venerinih susreta i momenata kada je bude Sunce svojom energijom grlilo i obasjavalo. Mars će se toj energiji pridružiti i vedar optimizam će zavladati (Mars u Strelcu). Međutim, druga polovina sedmice je manje prijatna, čak i izazovna...

 

Ljudi su osetljivi, posebno kada su svetla spojena, kao da u noći Sunce vlada i noću budni sanjate dok vas na javi san savlada

 

foto: Profimedia

Ništa nije kao što izgleda i sve izgleda onako kako nije. Te iste večeri i Mars konačno menja znak i ulazi u vatreni znak Strelca, pa ćete unutrašnju snagu sada pronalaziti u pozitivnim stavovima, veselim ljudima i vedrom duhu. Avanture su na pomolu, a ako ste neku od njih započeli u Marsovom prvom ulasku ove godine u znak Strelca, koji je bio sredinom marta, pa se u međuvremenu sve nekako zaustavilo, odgodilo ili izjalovilo, sada možete očekivati ponovni susret ili nastavak avanture tačno tamo gde ste stali.

 

Energiju Marsa u Strelcu najbolje ćete osetiti u sredu sa mladim Mesecom, koji je sada u rastu i obećava svemu što započnete prosperitet i rast. Sve može da vam izgleda uzbudljivo i interesantno, ali budite oprezni, jer pozicija Marsa u Strelcu može od vas napraviti megalomana, koji sve započinje i to odjednom, ali sve napušta i okreće se nekim drugim novim i zanimljivijim stvarima. Sve može, samo da je interesantno i zabavno. Vedar je duh Strelca, ali je najbolji u svojim putovanjima, zabavama, šalama i duhovnim istraživanjima.

 

U svakodnevnim aktivnostima zna da stvori šalu, ali u poslovnim pometnju, pa vodite računa da ne obećavate ono što niste u stanju da ispunite.

U petak Venera ulazi u znak Device i ljubavna energija polako se gasi (Venera u padu), a zadovoljstva će mnogi potražiti na poslu. Sada planeta ljubavi uživa u nekim drugim stvarima, mala zadovoljstva čine je sretnim, poput čitanja knjige, rešavanja zagonetki, slagalica, pisanja pisama i romana.

 

Zašto ovaj avgust nikada nećemo zaboraviti: Šta nam obećava mlad Mesec u Lavu?

 

Dovoljne će biti male reči da ova Venera bude relativno sretna, što je i njen maksimum jer u veliku sreću ona ne veruje. Tipično je za ovu Veneru da kada joj sve u životu ide, ona stavi mali kamenčić u cipelu da je žulja jer ne može sve da bude idealno. Tek onda je sigurna da će biti sve u redu. U savršenstvo ona ne veruje, ali zna da napravi sebi male ugođaje.

 

Osobe sa ovakvom natalnom postavkom Venere su često same i uvek žale (Devica - žal) što nemaju partnera, ali teško ga nalaze jer način na koji one žive retko ko može da isprati. Perfekcionizam i kontrola do nasitnijeg detalja su njene odlike i jedino partner kakvog ona zamisli dolazi u obzir... a takvo savršenstvo ne postoji.

 

Zbog Venerine promene znaka i jakog kvadrata sa Marsom u nedelju budite oprezni u odnosima. Venera sa Marsom donosi jake strasti, ali kako je ovo izazovan aspekt često te strasti i jake privlačnosti mogu preći u razmirice i svađe.

 

Zato se klonite nesporazuma i ozbiljnih razgovora sa partnerom, jer sigurno neće izaći na dobro. Klonite se ljubavnih i finansijskih tema, ovo nije vreme kada se ljubavni i novčani problemi rešavaju. A da će vas određene brige moriti govori i Merkur, koji u subotu pravi kvadrat sa Saturnom, a u nedelju opoziciju sa Neptunom.

 

Zato, ma koliko ovaj znak bude od vas tražio analitičnost (Merkur i Venera u Devici) pokušajte da joj odolite i ako treba, osamite se. Čitajte, radite, bacite se na sređivanje stana ili posla, neka vam fiziologija okupira pažnju, a misli nek ostanu rasterećene.

makonda-tracker