astro prognoze

RETROGRADNI MERKUR ĆE IMATI VELIKOG UTICAJA: Mesečni LJUBAVNI horoskop za februar

0

Mesečni horoskop za februar obeležiće Venera u Vodoliji i retrogradni Merkur!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

STRELAC

 

Ako ste u vezi:

 

Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem u prvoj dekadi februara pomoći će vam da rešite neslaganja koja ste u proteklom periodu imali u odnosu sa voljenom osobom. Oko svega ćete moći bolje da se razumete i vodićete korisne razgovore gde ćete jedno drugom iskreno i otvoreno predstaviti vaše potrebe, želje i očekivanja u emotivnoj vezi. Kvadrat Merkur sa Marsom početkom druge dekade meseca uneće napetosti u vašu komunikaciju sa voljenom osobom jer ćete biti primorani da rešavate nešto oko čega ne možete da se složite. Uz malo napora i tolerancije uspećete da nađete zajednički prihvatljivo rešenje i da postignete zajedničke ciljeve. Bićete raspoloženi za zabavu i druženje sa prijateljima.

 

Ako ste slobodni:

 

Upoznaćete više osoba koje će vas privući i imaćete prilično dinamičan mesec na polju emocija. Vodićete česte razgovore sa više osoba, izlazićete više nego obično i potrudićete se da dobro upoznate vaše nove poznanike kako biste odabrali onog sa kojim ćete pronaći najviše zajedničkog. Izbegavajte da poredite nova poznanstva sa bivšim partnerom i da tražite nekog sličnom njemu. Otvorite se za nova iskustva. To će vam biti lakše od treće dekade februara kada Merkur krene direktno. Nešto stariji Strelci će obnoviti kontakt sa bivšim partnerom, a javiće im se još dvoje sa kojima su ranije bili u bliskom odnosu ili imali avanturu. Povući će vas želja da sa nekim obnovite vezu. Bilo bi bolja da sačekate da se pojavi neko novi.

 

JARAC

 

Ako ste u vezi:

 

Unećete nešto novo u vaš odnos sa voljenom osobom što će doprineti da pronađete nova zajednička interesovanja i da jedno drugom ispunite želje. Postaćete svesni nekih kvaliteta vašeg partnera na koje ranije niste obraćali dovoljno pažnje. Počećete da razgovarate o onim aspektima vaše emotivne veze koje do sada niste mnogo pominjali i pojačaćete bliskost. Druga polovina februara biće vam pomalo stresna jer ćete zbog kvadrata Saturna sa Uranom nailaziti na neslaganja sa partnerom u pogledu zabave i zajedničkih aktivnosti. Vaš partner će imati nove predloge koji vama neće odgovarati jer nisu u skladu sa vašim uobičajenim navikama. U trećoj dekadi februara pokazaćete više strastvenosti na radost partnera.

 

Ako ste slobodni:

 

Privući će vas neko ko je drugačiji od većine ljudi koje poznajete, ko poseduje originalnost, ima ideje kojima ide ispred svog vremena i ko je iskren i stabilan kao ličnost, a u pokazivanju emocija je pomalo hladan ali privržen i pun podrške. U početku ćete razmenjivati mišljenja i iskustva, a u drugoj polovini meseca, kada se bolje upoznate, uvidećete da je to neko ko vas pokreće i pored koga se osećate sigurno i zadovoljno. Spontano ćete započeti vezu koja će biti duga i harmonična. Nešto stariji Jarčevi će poželeti da se skrase posle dužeg vremena samoće. Upoznaćete osobu koja će vam na prvi pogled delovati stabilno i sređeno i sa kojom ćete imati otvorenu komunikaciju. Biće otvorena na slobodnu vezu u početku.

 

VODOLIJA

 

Ako ste u vezi:

 

Kvadrat Sunca sa Marsom na početku februara uneće napetost u vaš odnos sa voljenom osobom i dovešće do sukoba oko porodičnih obaveza jer ćete oboje biti zauzeti poslovnim i društvenim obavezama, pa nećete imati vremena za dom i porodicu. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem će vam pomoći da rešite nesuglasice i da se bolje organizujete. Ulazak Sunca u znak Riba 18. februara doneće vam bolji osećaj za potrebe voljene osobe i potrudićete se da joj ispunite nešto što ste ranije obećali. Svog partnera ćete obradovati i jednim lepim poklonom za koji ćete pronaći povod. U trećoj dekadi februara provodićete neuobičajeno više vremena kod kuće, uz partnera i porodicu, što će vas sve ispuniti srećom.

 

Ako ste slobodni:

 

Primetićete da se u vašoj blizini često nalazi osoba koju ste upoznali kroz zajedničke aktivnosti u grupi koja se bavi ekološkim i društvenim aktivnostima. To je neko ko se lako ističe, voli da dominira, drži do sebe, snažnog karaktera. Vama će pristupati pažljivo i sa punim uvažavanjem. Neće pokušavati da vas gleda sa visine. Primetićete da se toj osobi dopadate i privući će vas svojom otvorenošću i temama o kojima ćete razgovarati. Moguć je ulazak u emotivnu vezu. Nešto starije Vodolije će u prvoj dekadi februara dati šansu bivšem partneru. Prvo ćete ga staviti na probu kako biste se uverili da li možete da imate poverenja i da li postoji kvalitetna promena. Krajem meseca ćete obnoviti vezu.

 

RIBE

 

Ako ste u vezi:

 

Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem u prvoj dekadi februara usmeriće vas da se posvetite rešavanju onoga što je ometalo vaš odnos sa voljenom osobom u proteklom periodu. Tom prilikom ćete nailaziti na situacije oko kojih se ne slažete sa partnerom, što će izazivati napetosti i moguće čak i poneku prepirku, ali ćete uspeti da to na kraju rešite. Retrogradna konjunkcija Merkura sa Venerom i Jupiterom sredinom meseca vratiće vas na nastavak razgovora sa partnerom u vezi zajedničkih planova i međusobnih potreba i očekivanja u vašoj emotivnoj vezi, koje su ranije dospele u ćorsokak. Merkur će u trećoj dekadi februara krenuti direktno. Ostvarićete napredak u dogovorima i bolje ćete se razumeti.

 

Ako ste slobodni:

 

Retrogradna konjunkcija Merkura sa Suncem doneće vam 8. februara susret sa bivšim partnerom i kako će to biti prijatan susret, obnovićete kontakt i počećete da se često viđate i vodite duge i plodne razgovore, a sredinom meseca će se probuditi i emocije. Kako ćete oboje uvideti da biste mogli da se složite i da ovog puta prevaziđete većinu onoga zbog čega ste u prošlosti prekinuli vezu, odlučićete da pokušate ponovo. Mogućnosti da uspete su realne i bićete zadovoljni. Nešto starije Ribe će pokušavati da se približe osobi koja im se dopada ali će uvek nalaziti nekakav razlog za povlačenje jer će biti nesigurne i neodlučne. Uspećete da skupite dovoljno hrabrosti i ostvarite napredak u trećoj dekadi meseca.

makonda-tracker