ASTRO

Mesečni horoskop za jul: Vodolije, nervoza je sve prisutnija ali ne brinite - dobar period je pred vama!

0

Pogledajte šta vam zvezde predviđaju za tekući mesec.
 

zaljubljeni par
zaljubljeni parfoto: Profimedia

 

 

Ovan

Ljubav

Tokom celog jula vaše će polje ljubavi i zabave biti aktivirano planetama, pa je sigurno da vam provoda i novih emotivnih prilika neće manjkati. E sad, vaš vladar je retrogradan u znaku Vodolije i vašem polju prijatelja i društvenosti, a tkođe pravi neke pomalo napete aspekte sa ostalim planetama – što govori o tome da možda nećete uvek imati pravi pristup osobama koje vam se dopadaju. Možete ih odbijati svojom zatvorenošću ili pak navalentnošću, ili pak previše flertovati sa nekim ko vam se baš i ne dopada naročito (u prevodu – poigravati se), a posle ćete imati problem da tu osobu „skinete sa grbače“. Takođe, postoji mogućnost da u nekom momentu pomešate ljubav i prijateljstvo, što se tek neće pokazati kao naročito dobar potez i možete se zbog toga i pokajati. U suštini, trebali biste da se dobro provodite i da ne jurite naglavačke u neke emotivne priče, već da pustite da vreme pokaže ko je zaista prava osoba za vas. Ukoliko ste u vezi ili u braku, nešto lošiji aspekti Merkura i njegova retrogradnost mogu povremeno negativno uticati na komunikaciju sa voljenom osobom. No, sve se da srediti brzo....

Posao

Neki od vas će se prilično „raspustiti“ tokom jula – praktično, kao da ste već jednom nogom na godišnjem odmoru....Doduše, možda bi bilo najbolje ove dane baš i iskoristiti za letovanje, jer je evidentno da će vam skoncentrisanost na posao biti zaista minimalna. Ako radite, budite pažljiviji u obavljanju redovnih obaveza, ali i u komunikaciji sa saradnicima da ne biste uveli sebe u neprijatne situacije. Drugi deo meseca vam je nešto bolji, naročito po finansijskim pitanjima.

Zdravlje

Zdravstvena situacija nije savršena, a vi ste već prilično i fizički i psihički iscrpljeni. Zato – pravac na odmor! U trećoj dekadi jula – vreme je da krenete sa promenama u životnim navikama.

 

Bik

Ljubav

Prva dekada jula je dosta nepovoljna onima koji su u emotivnim vezama i brakovima, pa bi bilo divno u tom periodu obuzdati impulsivnost. Ne budite na kraj srca po nekim pitanjima, čak iako se situacije koje vas nerviraju sa partnerom ponavljaju. Kada prebrodite ove dane, ulazite u jednu mirniju fazu. Vaša vladarka prelazi u znak Device i vaše polje ljubavi i zabave, a Jupiter u polju ozbiljnih partnerstava kreće direktnim hodom. Njegovu retrogradnost ste prilično teško podneli, jer ste često imali utisak da nemate partnera, već neprijatelja, koji samo radi stvari da bi vas iznervirao. Dobri aspekti Venere pomoći će da se strasti stišaju i da se više nežnosti i ljubavi vrati u vaš odnos. Zato, samo mirno i polako. Slobodni Bikovi – skladan aspekt Venere sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom itekako vam daje mogućnosti da od ulaska u drugu dekadu jula konačno naletite na osobu koja bi mogla biti prava za vas. Da se razumemo – ova priča teško da će krenuti uz fanfare, varnice, uzburkano – naprotiv, mogla bi krenuti jako mirno, spontano i to sa osobom koja vas razume i koja funkcioniše vrlo slično kao i vi.

Posao

Džabe vam nestrpljivost – sve će tokom jula ići mnogo sporije nego što vi očekujete. Retrogradni Mars u polju karijere, ali i pomračenje Meseca u istom polju govore o tome da ste ušli u period bitnih dešavanja, ali onih koji teško da će zavisiti od vas. Ono što vi možete uraditi jeste da budete prilagodljiviji i spremniji na neku kvalitetnu i „normalnu“ komunikaciju sa saradnicima, mada će to povremeno biti prilično teško. Finansijski segment je dosta nestabilan tokom jula, naročito u prvoj i poslednjoj dekadi meseca.

Zdravlje

Hteli, ne hteli – vreme je da zaista obratite pažnju na sebe. Venera u tranzitu kroz znak Device „traži“ od vas da se okrenete zdravijem načinu života i sasečete neke negativne navike u korenu...

 

Blizanci

Ljubav

Komunikacija sa emotivnim ili bračnim partnerom će prilično „štucati“ tokom prve dekade jula. Sve će vas nervirati, reagovaćete burnije nego inače, a činiće vam se da vas voljena osoba ne zarezuje dva posto i da je okrenuta ka nekim svojim interesima i prioritetima, dok ste joj vi zadnji na listi. Vaš ponos može biti poljuljan i reakcije prenaglašene i previše dramatične. Od početka druge dekade Jupiter koji vlada vašim partnerstvima kreće direktnim hodom, a Venera se seli u vaše polje doma. Ni to neće u potpunosti srediti situaciju, ali brzo će stvari početi da dolaze u normalu, već u drugom delu jula, kada vam stoji stabilizacija i normalizacija odnosa. U poslednjim danima meseca vaš vladar kreće retrogradnim hodom, pa ove dane iskoristite da ispunite nešto što ste obećali voljenoj osobi, a non stop ostavljate „za sutra“. Slobodni Blizanci već tokom prve nedelje jula mogu naglavačke da uskoče u jednu emotivnu priču, za koju se vrlo brzo može ispostaviti da je samo strast i ništa više. No, čak i da budete razočarani, nemojte brinuti – period tokom druge i treće dekade jula vam donosi minimum tri nove ljubavne šanse.

Posao

Pregovori, dogovori, kratka putovanja, komunikacija, saobraćaj – sve ovo je dosta loše i napeto postavljeno u prvoj nedelji jula meseca. Potrebno vam je više razumevanja za druge, ali i više strpljivosti. Bez brzopletosti, molim! – jer možete sami sebi napraviti više štete nego koristi. Ostatak jula meseca je povoljniji, jer vam donosi neke dobre prilike, a i šanse za dosta solidnu zaradu. Retrogradno kretanje vašeg vladara u poslednjoj nedelji jula može napraviti zbrku sa računarima i mobilnim telefonima.

Zdravlje

Sem opreza u saobraćaju, u prvoj dekadi vodite računa i da se ne povredite, a možete imati i češćih respiratornih problema, alergija. I ostatak meseca je promenljiv, ali nešto povoljniji.

 

Rak

Ljubav

Nešto povoljniji period za one u emotivnim vezama i brakovima, jer ste i vi i partner prikazani da dajete više podrške i razumevanja jedno drugom. Vaša komunikacija će se velikim delom dodatno popraviti od početka druge dekade meseca, pa ni čak retrogradno kretanje Merkura u poslednjoj nedelji jula neće znatnije uticati na otvorenost, iskrenost i obostrano poštovanje. Neki parovi u ovom periodu mogu čak ozbiljnije razmišljati o prinovama ili o veridbi, ulasku u zajednicu, brak. Pomračenje Meseca, vašeg vladara, više će se odraziti na finansijski segment nego na partnerstva, pa u drugoj polovini jula može biti nekih povremenih čarkica, baš oko novca. Što se tiče slobodnih Rakova, Jupiter u vašem polju ljubavi kreće direktnim hodom krajem prve dekade meseca, što daje veću šansu novo započetim vezama da se stabilizuju i krenu nekim finim tokom, ali najviše onima koje krenu od početka treće dekade jula. Period u međuvremenu više pogoduje nekim avanturicama i „kombinacijama“, mada neki Rakovi mogu u tim danima ostvariti i kontakt sa bivšim emotivnim partnerom.

Posao

Finansije će vam pomalo praviti problem, naročito tokom prve dekade jula i u poslednjoj nedelji meseca. U tim periodima izbegavajte bilo kakve rizične poteze i investicije i svakako se pripremite za veće troškove. Generalno gledano – ovo je mesec kada se posebno morate baviti komunikacijom sa saradnicima – neki pregovori neće ići lagano, ali bi krajnji rezultat mogao biti vrlo povoljan po vas. Ne odustajte od zacrtanih ciljeva, čak i ako se u početku suočavate sa teškoćama.

Zdravlje

Uglavnom ćete se osećati dobro, naročito u drugom delu jula. Ono na šta biste trebali da obratite pažnju jeste način ishrane i korekcije nekih životnih navika.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker