tema dana

Kad je Nikol Kidman najlošije obučena... Dodela SAG nagrada modno veče (gotovo) BEZ GREŠKE za poznate dame

1

U Los Anđelesu je sinoć održana dodela nagrada Udruženja filmskih glumaca, a na crvenom tepihu dogodilo se nešto što se dešava vrlo retko — gotovo sve kombinacije koje smo videli dobijaju prolaznu ocenu kod modnih kritičara! Naši favoriti su Džesika Čestejn i Kejt Blanšet, a vaši?

foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Minulog vikenda održana je dodela SAG nagrada, tj. nagrada Udruženja filmskih glumaca, što znači da su glumci jedni drugima dali važna priznanja.


Ponovo je najviše pažnje privukao crveni tepih, na kom smo ovom puta videli ogroman broj superslavnih, predvođenih pop zvezdom i glumicom Lejdi Gagom. Zanimljivo, na njemu je bilo gotovo bez promašaja — kritika zamera slavnim damama tek sitnice, poput pomalo dosadne haljine Nikol Kidman i bespotrebnih mrežastih rukavica Salme Hajek.

 

Ako nas pitate, odelo Džesike Čestejn je najlepši modni trenutak večeri, ali ne smeju se zaboraviti ni Kejt Blanšet u elegantnoj toaleti sa smelim izrezom i Keri Vašington u veličanstvenoj haljini balskog kroja.

 

1 / 11 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Prema izboru kolega, nagrade za najbolje izvođenje na televiziji zaslužili su Majkl Kiton ("Dopesick"), kao najbolji glumac u kategoriji televizijskog filma ili mini-serije, dok je Kejt Vinslet ("Mer iz Isttauna") nagrađena u istoj ženskoj kategoriji.


Izuzetnima u drami proglašeni su Li Jung-jae i Jung Ho-jeon iz serije Squid Game, dok su u komediji bili najbolji Džejson Sudeikis i Džin Smart. Najbolja postavka neke drame jeste ekipa koja igra u "Naslednicima", dok je u komediji to grupa glumaca u seriji "Ted Laso".


Što se tiče filmova, najbolju glavnu mušku ulogu odigrao je Vil Smrti u "Krlaju Ričardu", a najbolju žensku Džesika Čestejn u "Očima Temi Fej", dok su najbolje sporedne uloge odigrali Troj Kotsur ("CODA") i Arijana DeBose ("Priča sa zapadne strane"), a najbolja postavka je ona u filmu "CODA".

 

 

makonda-tracker