Bez obzira na to planirate li posnu slavsku trpezu ili pecivo bez sastojaka životinjskog porekla tokom Božićnog posta, ove mekane projice su baš to što vam treba!
Slani mafini od kukuruznog brašna koji su istovremeno mekani, aromatični i puni boja savršeni su i za slavsku trpezu ili za bilo koji drugi dan kad želite nešto jednostavno, a posebno. Ako se pridržavate Božićnog posta, važno vam je da budu bez mleka i jaja, a danas vam predstavljamo jedan fenomenalan recept.
Za ljubitelje carske pite su odlično rešenje carski mafni, jedno od najpraktičnijih peciva za sve koji poste ili žele zdravije zalogaje
Idealni su kao predjelo ili dodatak glavnom jelu, a zahvaljujući atraktivnom izgledu i sočnoj teksturi, biće pravi hit na svakoj trpezi. Možete i da ih spakujete za posao, školsku užinu...
Sastojci:
- 150 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 200 ml biljnog mleka po ukusu
- 200 g biljnog sira
- 5 kiselih krastavčića
- peršun po ukusu
- 1 crvena paprika
- malo soli i origana
Priprema
- Pomešajte kukuruzno brašno s praškom za pecivo, pa dodajte u to biljno mleko (sojino, ovseno, bademovo...) i rendan biljni sir.
- Kad dobro promešate, tako da nema grudvica, ubacite peršun, sitno seckane krastavčiće i papriku, pa dodajte so i origano i dobro promešajte.
- Sipajte u kalup za mafine obložen korpicama za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta.
BONUS VIDEO
"Post je borba sa samim sobom"