neodoljivo zadovoljstvo

Za slavsku trpezu ili nedeljni ručak s njom nema greške: Kafanska pileća čorba kulinarski klasik koji nema konkurenciju

Savršen spoj najlepših sastojaka u ovoj ukusnoj čorbi daju sitost zbog čega je mnogi često prave

NAJLEPŠA KAFANSKA ČORBA S KOJOM NEMA GREŠKEfoto: Shutterstock / 5 second Studio

Čim nam na vrata pokucaju hladniji dani, sa njima dolazi i obavezna priprema ukusnih zimskih jela, a kafanska pileća čorba je nešto što bi trebalo da se podrazumeva makar jednom nedeljno u svakoj kući.

 

Ona se pravi od najlepših sastojaka, bogata je vitaminima, kremasta i zasitna, pa ne čudi što je čest izbor ne samo za ručak već i za slavsku trpezu.

 

Recept za ovaj domaći klasik je jasan, lako se sprema i sa njim definitivno nema greške.

Potrebno je:

 

  • 2 pileća bataka
  • 2 lovorova lista
  • 1,5 l pilećeg bujona
  • 3,4 kašike ulja
  • 1 šargarepa (rendana)
  • 1 mala paprika (sitno seckana)
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike brašna
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 prstohvat peršuna

Priprema:


Batake dobro operite hladnom vodom. Stavite ih u šerpu i nalijte vodu. Dodajte lovorov list, začine i savite da se kuva. Nakon sat vremena tebalo bi da piletina počne da se odvaja od kostiju. Izvadite je, prohladite i iseckajte na sitne kockice.

 

Ostatak supe procedite, pa u šerpu u kojoj se sve kuvalo dodajte malo ulja.

Prodinstajte šargarepu, koju ste izrendali na sitno rende 1 minut, dodajte papriku, dinstajte 1,2 minuta, dodajte puter, brašno i potom dodajte supu koju ste procedili. Kad provri dodati rezance.

 

Kad malo uvri uzeti malo supe i dodati u pavlaku i umešati u supu da se ne zgruša. Zatim još malo posoliti meso, ako je mnogo gusto dodajte prokuvanu vodu, seckani peršun i isključite ringlu.

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom