Savršen spoj najlepših sastojaka u ovoj ukusnoj čorbi daju sitost zbog čega je mnogi često prave
Čim nam na vrata pokucaju hladniji dani, sa njima dolazi i obavezna priprema ukusnih zimskih jela, a kafanska pileća čorba je nešto što bi trebalo da se podrazumeva makar jednom nedeljno u svakoj kući.
Ona se pravi od najlepših sastojaka, bogata je vitaminima, kremasta i zasitna, pa ne čudi što je čest izbor ne samo za ručak već i za slavsku trpezu.
Recept za ovaj domaći klasik je jasan, lako se sprema i sa njim definitivno nema greške.
Potrebno je:
- 2 pileća bataka
- 2 lovorova lista
- 1,5 l pilećeg bujona
- 3,4 kašike ulja
- 1 šargarepa (rendana)
- 1 mala paprika (sitno seckana)
- 1 kašika putera
- 2 kašike brašna
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 prstohvat peršuna
Priprema:
Batake dobro operite hladnom vodom. Stavite ih u šerpu i nalijte vodu. Dodajte lovorov list, začine i savite da se kuva. Nakon sat vremena tebalo bi da piletina počne da se odvaja od kostiju. Izvadite je, prohladite i iseckajte na sitne kockice.
Ostatak supe procedite, pa u šerpu u kojoj se sve kuvalo dodajte malo ulja.
Prodinstajte šargarepu, koju ste izrendali na sitno rende 1 minut, dodajte papriku, dinstajte 1,2 minuta, dodajte puter, brašno i potom dodajte supu koju ste procedili. Kad provri dodati rezance.
Kad malo uvri uzeti malo supe i dodati u pavlaku i umešati u supu da se ne zgruša. Zatim još malo posoliti meso, ako je mnogo gusto dodajte prokuvanu vodu, seckani peršun i isključite ringlu.
Bonus video:
Zasladite se slaninom