Kako da napravite kremasti pire krompir?
Pire krompir je savršen prilog uz meso, ribu ili omiljeno povrće, a iako se čini da tu ne postoji mnogo dileme kako pripremiti ukusan pire od krompira, ipak postoji bezbroj caka.
Napravite ovaj glatki i svilenkasti pire za savršen prilog. Sadrži pametne zamene za smanjenje masti i kalorija, a istovremeno ostaje prijatno kremast.
Danas vam predstavljamo recept za savršen pire krompir:
Sastojci:
- 1,4 kg krompira isečenog na jednake komade
- ½ šolje obranog mleka
- 1 kašika putera
- 4 kašike pavlake
Priprema:
U velikoj šerpi prokuvajte vodu. Dodajte krompir i kuvajte oko 15 minuta ili dok ne omekša.
Dobro ga procedite, pa vratite u šerpu i stavite na veoma laganu vatru na 2 minuta da se potpuno osuši.
Zagrejte mleko i puter u maloj šerpi, pa prelijte preko krompira. Sklonite sa vatre, pa izgnječite krompir ručnim mikserom ili blenderom.
Dodajte pavlaku i mutite drvenom kašikom dok ne postane glatko i kremasto. Začinite biberom i prstohvatom soli.
Prijatno!
BONUS VIDEO
PORODICA KOJA JE DOSAD ISKUSILA NAJNIŽE OCENE MAJKI I SNAJKI! Tropsko jelo, riba, krompir, ŠTA TO NIJE URODILO PLODOM?!





