za čokoladne sladokusce

Bez pečenja i kuvanja filova: Brza i kremasta čokoladna poslastica topi se u ustima i miluje nepca (RECEPT)

0

Čokoladni čizkejk bez pečenja.

foto: Shutterstock/Julia Mikhaylova
foto: Shutterstock/Julia Mikhaylova

Čizkejk je brza poslastica u kojem je glavni sastojak sir koji mu daje osvežavajuću notu.

 

Postoji bezbroj varijanti ovog slatkiša, a mi vam danas otkrivamo recept za čokoladni čizkejk koji se ne peče, a koji će vas ukusom oduševiti.

 


Sastojci:

Za koru:

 

  • 250 gr mlevenog keksa
  • 40 gr maslaca
  • 100 ml čokoladnog mleka
  • 30 gr čokolade u prahu

 

Za fil:

 

  • 250 gr svežeg sira 
  • 50 gr šećera
  • 150 gr čokoladnog krema
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kremfix

 

Ganaš:

 

  • 150 gr noisette čokolade
  • 150 ml slatke pavlake

 

Priprema

 

Napravite koru tako što ćete pomešati mleveni keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljeni maslac. 

 

Po potrebi dodajte malo čokoladnog mleka tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.

 

Stavite koru u kalup prečnika 26 cm i stavite u frižider dok pravite fil. 

 

Zagrejte krem tako što ćete staviti u posudu sa toplom vodom. Mikserom umutite kremasto sir i šećer.

 

Takođe umutite slatku pavlaku pa dodajte kremfiks pa dobro umutite. 

 

U jednoj posudi pomešajte krem, pa smesu krem sira i šećera i umućenu slatku pavlaku. Dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili. 

 

Napravite ganaž tako što ćete da otopite slatku pavlaku i čokoladu na pari, pa prohladite. 

 

 

Na ohlađenu koru stavite čokoladni krem, pa stavite u frižider da se dobro ohladi.

 

Potom je prelijte ganažom, a čizkejk ponovo stavite u frižider na 3 do 4 sata. 

 

BONUS VIDEO

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

 

makonda-tracker