Čokoladni čizkejk bez pečenja.
Čizkejk je brza poslastica u kojem je glavni sastojak sir koji mu daje osvežavajuću notu.
Postoji bezbroj varijanti ovog slatkiša, a mi vam danas otkrivamo recept za čokoladni čizkejk koji se ne peče, a koji će vas ukusom oduševiti.
Sastojci:
Za koru:
- 250 gr mlevenog keksa
- 40 gr maslaca
- 100 ml čokoladnog mleka
- 30 gr čokolade u prahu
Za fil:
- 250 gr svežeg sira
- 50 gr šećera
- 150 gr čokoladnog krema
- 500 ml slatke pavlake
- 1 kremfix
Ganaš:
- 150 gr noisette čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema
Napravite koru tako što ćete pomešati mleveni keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljeni maslac.
Po potrebi dodajte malo čokoladnog mleka tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.
Stavite koru u kalup prečnika 26 cm i stavite u frižider dok pravite fil.
Zagrejte krem tako što ćete staviti u posudu sa toplom vodom. Mikserom umutite kremasto sir i šećer.
Takođe umutite slatku pavlaku pa dodajte kremfiks pa dobro umutite.
U jednoj posudi pomešajte krem, pa smesu krem sira i šećera i umućenu slatku pavlaku. Dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili.
Napravite ganaž tako što ćete da otopite slatku pavlaku i čokoladu na pari, pa prohladite.
Na ohlađenu koru stavite čokoladni krem, pa stavite u frižider da se dobro ohladi.
Potom je prelijte ganažom, a čizkejk ponovo stavite u frižider na 3 do 4 sata.
BONUS VIDEO
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI





