saveti kuvara

Tajni sastojak koji će vašu pastu učiniti sočnijom: Uz njega će sos za bolonjeze biti mnogo kremastiji & ukusniji

Nekad je potrebno mnogo da bismo potrefili ukus sosa za testeninu, ali postoji jednostavan sastojak koji možete da dodate kako biste bili sigurni da nije previše ni kiseo ni gorak. 

Kako napraviti kremast sos za bolonjeze?foto: Shutterstock/FoodVideoPhoto

Pasta je veoma jednostavan obrok, a uz to vam nije potrebno mnogo vremena da ga napravite, a svojim ukusom osvaja na prvi zalogaj.

 

Međutim, ponekada je potrebno malo više vremena da bismo pogodili ukus sosa za testeninu.

 

Kao i za sve, potrebne su finese koje će vaš sos učiniti kremastijim i bogatijim.

 

 

Paradajz je prirodno oštar i može dominirati obrokom ako sos ne začinite pravilno, zbog čega je ključno biti svestan koje sastojke uključujete u svoj sos.

 

Kuvarica Ešlin Edvards otkrila je da je najbolji način za neutralizaciju oštrine i kiselosti paradajza dodavanje male količine smeđeg šećera u vaš sos od paradajza.

 

- Ne preskačite smeđi šećer. Dodavanje malo šećera u vaš domaći sos za špagete pomaže u smanjenju prirodne kiselosti paradajza i pomaže u uravnoteženju sosa.- kaže ona.

 

Smeđi šećer sadrži melasu koja doprinosi dubini sosa za testeninu kako bi pojačala prirodnu slatkoću paradajza, a da pritom ne preoptereti smesu, piše britanski Express.

 

Isto tako, veoma je bitno da ostavite sos da krčka što duže. A ako vam je sos previše gust nakon kuvanja, dodajte još malo vode da ga razredite.

 

BONUS VIDEO

Vesna de Vinča otkrila recept jela za siromašne