sitni kolači

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo

Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Ilustracijafoto: Shutterstock / Majda Salby

Uprkos svim novim receptima na koje nailazimo iz dana u dan, moramo da priznamo da su starinski sitni kolači visoko na našoj listi omiljenih poslastica.

 

Uvek nas mirisom i ukusom vrate u detinjstvo, a ispostavlja se da jednostavnost u njihovom pravljenju garantuje njihov predivan ukus.

 

Danas vam predstavljamo recept za padobrance, kolačiće od puslica povezanih čokoladnim filom.

 

 

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 300 gr šećera u prahu
  • 300 gr mlevenih oraha
  • 1 štangla čokolade
  • 50 gr šećera u prahu + 1 kašika
  • 100 gr putera

 

Priprema:

 

Umutite belanca u čvrst sneg, pa špatulom umešati 300 gr šećera u prahu i mlevene orahe.

 

Malom kašičicom ili pomoću šprica oblikujte manje loptice i ređajte puslice na podmazan pleh ili stavite papir za pečenje.

 

Pecite ih na 150 stepeni oko pola sata. Spolja treba da budu hrskave, a unutra meke.

 

Ostaviti puslice da se osuše, a za to vreme napravite fil tako što ćete umuti tri žumanca sa 50 gr šećera u prahu i kuvati na pari dok se ne zgusne. 

 

Potom dodajte štanglu čokolade, a kad se ohladi dodajte otopljeni i umućen puter sa kašikom šećera.

 

Kada su se puslice ohladile, onda ih spajajte u padobrance filom. 

 

BONUS VIDEO

SVI KOLAČI NAPRAVLJENI U KULINARSKOJ EMISIJI MALIŠANIMA U SVRATIŠTE! Evo kako su dečica reagovala na slatke poklone