Ako volite "klasičnu" bajaderu, ovu varijantu ćete tek obožavati.
Sezona slava polako počinje, a samim tim i traženje inspiracije za pravljenje trpeze.
Sitni kolači su uvek pravi izbor za posluženje, ali i tu je bezbroj opcija i mogućnosti.
Danas vam predstavljamo recept za nešto drugačiju bajaderu, sa kokosom.
Podjednako je lepa kao i "klasična", a sigurni smo da će prva nestati sa tanjira. Možda je bolje da napravite duplu meru.
Sastojci:
- 300 gr šećera
- 200 ml vode
- 250 gr margarina
- 300 gr mlevenog keksa
- 100 gr kokosa
Za glazuru:
- 100 gr bele čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu stavite šećer i vodu, a kad provri, kuvajte još 4 minuta.
Potom dodajte margarin i mešajte dok se ne rastopi.
Onda dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro umešajte.
Dobijenu smesu izlijte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i ostavite da se stegne.
Isecite smesu na štanglice.
Onda napravite glazuru tako što ćete na pari otopiti čokoladu sa uljem.
Glazuru prelijte preko kolača i dobićete savršenu kokos bajaderu.
BONUS VIDEO
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

