prava poslastica

Mekane poput oblaka & tope se u ustima: Donosimo vam recept za najlepše čokoladne puslice – i morate ih probati!

0

Ove divne male poslastice idealne su za sve prilike, bilo da želite da impresionirate goste, obradujete porodicu ili jednostavno uživate u nečemu slatkom uz kafu.

foto: Strokin, Yelena / FoodCollection / Profimedia
foto: Strokin, Yelena / FoodCollection / Profimedia

Čokoladne puslice su savršeni spoj elegancije i jednostavnosti – krckave spolja, a lagane i prozračne iznutra. 

 

Njihova priprema je laka, ali zahteva malo strpljenja i pažnje kako bi ispale savršene. Tajna leži u pravilno umućenim belancima i pažljivom pečenju na niskoj temperaturi.

 

Ako volite nežne i vazdušaste kolačiće s bogatim čokoladnim ukusom, ovaj recept će vam postati omiljeni!

 

Sastojci:

 

  • 3 belanca
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica limunovog soka ili sirćeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika kakaa u prahu 50 g sitno seckane tamne čokolade

 

 

Priprema:

 

  1. U potpuno suvoj i čistoj posudi umutite belanca mikserom dok ne postanu penasta. Postepeno dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje dok ne dobijete sjajnu i čvrstu smesu.
  2. Dodajte limunov sok (ili sirće) i ekstrakt vanile, pa lagano umešajte prosejani kakao prah i seckanu čokoladu. Kašikom ili pomoću poslastičarskog šprica pravite male puslice na pleh obložen papirom za pečenje.
  3. Pečite u prethodno zagrejanoj rerni na 100°C oko 90 minuta, dok puslice ne budu suve na dodir.
  4. Nakon pečenja, ostavite ih u isključenoj rerni da se potpuno ohlade pre nego što ih poslužite.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Momci za dezert pripremili slatku pastu! Uzbudljiva epizoda emisije Komšiluk: Ko se pokazao kao domaćin, ako se obrukao?

Error in getting video.

 

makonda-tracker