Priprema zimnice uveliko je u toku, a ako još niste pripremili kornišone ovo je recept koji treba da probate
U moru recepata za zimnicu izdvajaju se oni koji su lagani za pripremu, ne zahtevaju mnogo vremena, a rezultat je odličan. Jedan takav je pred vama.
Ukoliko pripremate šarenu salatu, turšiju, paprike možete koristiti jednu univerzalnu smesu za nalivanje, a za krastavce isprobajte naliv sa sirćetom, koji će vaše krastavčiće održati narednih godinu dana.
Sastojci:
- 1 kg krastavaca
- 400 ml sirćeta
- oko 400 ml vode
- 3 kašike soli
- 1 crvena paprika
- 4 čena belog luka
- 2 male kašike šećera
- 2 male kašike semena komorača
- 1 mala kašika bibera u zrnu
Priprema:
Četkicom dobro operite krastavce, u lonac sipajte vodu, sirće, so i šećer i stavite ih na ringlu.
Pošto sev to lepo proključa trebalo bi da ostavite malo da se ohladi. Iseckani beli luk, seme komrača, biber u zrnu i seckanu papriku stavite u sterilisane tegle.
U nju dodajte i krastvace i obavezno ih prelijte sa ohlađenom tečnošću. Zatvorite tegle, da ih ostavite na tamnom i hladnom mestu barem sedam dana, a nakon toga ih možete jesti.
Bonus video:
Zasladite se slaninom