savršeni za zimu

Recept za kisele krastavce sa sirćetom: Najlepši naliv koji će ih održati hrskavim i čvrstim sve do sledećeg septembra

Priprema zimnice uveliko je u toku, a ako još niste pripremili kornišone ovo je recept koji treba da probate 

KISELI KRASTAVCI SA SIRĆETOM GOTOVI ZA SEDAM DANA foto: Shutterstock / Tatjana Baibakova

U moru recepata za zimnicu izdvajaju se oni koji su lagani za pripremu, ne zahtevaju mnogo vremena, a rezultat je odličan. Jedan takav je pred vama.

 

Ukoliko pripremate šarenu salatu, turšiju, paprike možete koristiti jednu univerzalnu smesu za nalivanje, a za krastavce isprobajte naliv sa sirćetom, koji će vaše krastavčiće održati narednih godinu dana.

Sastojci:

 

  • 1 kg krastavaca
  • 400 ml sirćeta
  • oko 400 ml vode
  • 3 kašike soli
  • 1 crvena paprika
  • 4 čena belog luka 
  • 2 male kašike šećera
  • 2 male kašike semena komorača
  • 1 mala kašika bibera u zrnu
RECEPT ZA KISELE KRASTAVCE SA SIRĆETOM foto: Viktorya Telminova/Shutterstock

Priprema:

 

Četkicom dobro operite krastavce, u lonac sipajte vodu, sirće, so i šećer i stavite ih na ringlu.

 

Pošto sev to lepo proključa trebalo bi da ostavite malo da se ohladi. Iseckani beli luk, seme komrača, biber u zrnu i seckanu papriku stavite u sterilisane tegle.

 

U nju dodajte i krastvace i obavezno ih prelijte sa ohlađenom tečnošću. Zatvorite tegle, da ih ostavite na tamnom i hladnom mestu barem sedam dana, a nakon toga ih možete jesti.

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom