Vreme je da se napune police u ostavi, a ova salata ima počasno mesto u mnogim domovima
Vreme raznovrsnog povrća tokom jesenjih dana daje nam mogućnost da pripremimo razne pikanterije u kojima ćemo uživati tokom čitave zime. Među brojnim receptima nalazi se i lovačka salata, neodoljiva i prekusna i puna vitamina.
Ukoliko ste je probali znate da joj nema ravne, a mnogima je bolja i od ajvara i pinđura zajedno.
Isprobajte bakin recept i uživajte u savršenoj salati sve do proleća.
Sastojci:
- 1 l paradajz soka
- 2 kg paprike
- 500 g crnog luka
- 500 g šargarepe
- 100 g soli
- 100 g šećera
- 100 ml jabukovog sirćeta
- 100 ml ulja
- 6 čenova belog luka
- 2 kašike sušenog peršunovog lista
- lovorov list
Priprema:
Luk sameljite, pa u njega sipajte paradajz sok i kuvajte oko pola sata. Šargarepu i papriku isecite na kockice, a beli luk sameljite.
Nakon pola sata krčkanja paradajz soku dodati pripremljeno povrće i ceo lovorov list, kao i sirće, ulje, so i šećer.
Stavite da se kuva oko 2 sata na srednjoj temperaturi. Pazite da vam ne uvri previše vode, jer će se dok se ohladi još malo zgusnuti.
Kada sklonite sa vatre, izvadite list lovora i dodajte peršunov list i konzervans, dobro promešajte i ostavite 10 minuta da odstoji.
Tegle zagrejte u rerni na 60 stepeni, pa onda dok su još tople u njih sipati malo po malo salatu. Preklopite celofanom, stavite gumicu pa poklopac i čuvajte na sobnoj temperaturi.
Bonus video:
Dubai čokolada ide u zaborav, stiže čokolada sa čvarcima