Osvežavajući čizkejk od pomorandže: Letnji dezert koji se sprema za 15 minuta (RECEPT)

Ovaj kolač je savršen za porodična okupljanja, roštilj u dvorištu ili jednostavno kao slatko iznenađenje nakon ručka.

NAJLEPŠI ČIZKEJK OD POMORANDŽE foto: Shutterstock / Irkhabar

Tokom toplih letnjih dana, nema ništa bolje od laganog i osvežavajućeg deserta koji ne zahteva uključivanje rerne.

 

Čizkejk od pomorandže je pravi izbor za one koji vole kombinaciju kremaste teksture i osvežavajuće citrusne note.

 

Recept je jednostavan, ne peče se i potrebno vam je svega 15 minuta da ga pripremite – nakon toga, frižider obavlja ostatak posla.

Potrebni sastojci

 

Za podlogu i kremu:

 

  • 280 ml slatke pavlake
  • 250 g krem sira
  • 100 g keksa po izboru
  • 100 g kristal šećera
  • 40 g putera
  • 1 pomorandža (korica i sok)

 

Za dekoraciju:

 

  • 75 ml slatke pavlake
  • 4 kriške pomorandže

 

Potrebno od pribora:

 

  • Kalup za tortu s odvojivim dnom
  • Papir za pečenje
  • Poslastičarska vrećica sa zvezdastim nastavkom
OSVEŽAVAJUĆI ČIZKEJK OD POMORANDŽE foto: Shutterstock / OlgaOzik

Priprema

 

  1. Kalup obložite papirom za pečenje. Otopite puter na laganoj vatri i sklonite sa šporeta.
  2. Kekse usitnite u vrećici pomoću oklagije ili sličnog alata, pa pomešajte sa otopljenim puterom.
  3. Dobijenu smesu utisnite u kalup kašikom i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne.
  4. Narendajte koricu pomorandže i iscedite sok (oko 5 kašičica).
  5. Umutite slatku pavlaku dok ne postane penasta, pa dodajte krem sir, šećer, koricu i sok limuna. Mešajte dok ne dobijete glatku kremu.
  6. Izvadite kalup iz frižidera, rasporedite kremu preko podloge i poravnajte. Vratite u frižider najmanje 2 sata.
  7. Pred serviranje, umutite preostalu pavlaku, stavite u poslastičarsku vrećicu i ukrasite tortu. Dodajte kriške pomorandže za finalni izgled.

Bonus video:

Recept za sremačke salčiće