Ovaj kolač je savršen za porodična okupljanja, roštilj u dvorištu ili jednostavno kao slatko iznenađenje nakon ručka.
Tokom toplih letnjih dana, nema ništa bolje od laganog i osvežavajućeg deserta koji ne zahteva uključivanje rerne.
Čizkejk od pomorandže je pravi izbor za one koji vole kombinaciju kremaste teksture i osvežavajuće citrusne note.
Recept je jednostavan, ne peče se i potrebno vam je svega 15 minuta da ga pripremite – nakon toga, frižider obavlja ostatak posla.
Potrebni sastojci
Za podlogu i kremu:
- 280 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 100 g keksa po izboru
- 100 g kristal šećera
- 40 g putera
- 1 pomorandža (korica i sok)
Za dekoraciju:
- 75 ml slatke pavlake
- 4 kriške pomorandže
Potrebno od pribora:
- Kalup za tortu s odvojivim dnom
- Papir za pečenje
- Poslastičarska vrećica sa zvezdastim nastavkom
Priprema
- Kalup obložite papirom za pečenje. Otopite puter na laganoj vatri i sklonite sa šporeta.
- Kekse usitnite u vrećici pomoću oklagije ili sličnog alata, pa pomešajte sa otopljenim puterom.
- Dobijenu smesu utisnite u kalup kašikom i poravnajte. Stavite u frižider da se stegne.
- Narendajte koricu pomorandže i iscedite sok (oko 5 kašičica).
- Umutite slatku pavlaku dok ne postane penasta, pa dodajte krem sir, šećer, koricu i sok limuna. Mešajte dok ne dobijete glatku kremu.
- Izvadite kalup iz frižidera, rasporedite kremu preko podloge i poravnajte. Vratite u frižider najmanje 2 sata.
- Pred serviranje, umutite preostalu pavlaku, stavite u poslastičarsku vrećicu i ukrasite tortu. Dodajte kriške pomorandže za finalni izgled.
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće
( Glossy, Ilić Milica )