Ako ste ljubitelji čizkejka, ovaj ćete posebno voleti. Osim što ćete se zasladiti, aroma limuna će vas i osvežiti.
Jednostavan i preukusan limun-čizkejk savršen je dezert za tople letnje dane.
Osim što se brzo pravi, ova poslastica će vas zasladiti, a usput i osvežiti zahvaljujući kiselkastom ukusu limuna.
Sastojci:
- 280 ml slatke pavlake
- 250 gr krem sira
- 100 gr keksa (po želji)
- 100 gr šećera
- 40 g putera
- 2 limuna (kora i sok)
Za dekoraciju:
- 75 ml slatke pavlake
- 4 kriške limuna
Priprema:
Otopite maslac, pa sklonite sa ringle. Keks stavite u kesu, pa ih izdrobite šoljom ili ih usitnite u blenderu.
Potom pomešajte keks sa otopljenim maslacom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Taj prvi sloj čizkejka stavite u kalup u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, a potom odložite u frižider da se stegne dok spremate fil.
Izrendajte koricu limuna i iscedite sok dok ne dobijete 5 kašičica soka, a ostavite sa strane.
Umutite slatku pavlaku u šlag, a onda umešajte krem sir, šećer, koricu i sok od limuna. Mešajte dok smesa ne postane glatka i ujednačena.
Potom izvadite kalup iz frižidera i rasporedite fil od limuna preko podloge.
Stavite čizkejk u frižider na makar dva sata da se stegne.
Kako biste ukrasili čizkejk, umutite slatku pavlaku, a potom pomoću šprica ukrasite vaš dezert. Za ukrašavanje možete da iskoristite i krišku limuna.
BONUS VIDEO
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

