prijatno

Kako se pravi đuveč korak po korak? Recept za lagani letnji ručak koji je zasitan & preukusan

Spoj mesa, pirinča i povrća za savršen ručak.

Đuveč možete da spremate sa ili bez mesa.foto: Shutterstock/gkrphoto

Đuveč je tradicionalno vojvođansko jelo koje možete da spremate sa ili bez mesa, kako više volite.

 

Ovaj lagan obrok se jednostavno priprema i predstavlja fantastičan letnji ručak.

 

Fenomenalan spoj povrća, pirinča i mesa obezbediće vašem telu sve potrebne nutrijente. 

 

 

Sastojci:

 

  • 400 gr mesa (svinjskog, pilećeg ili junećeg)
  • 450 gr mešavine povrća za đuveč (ako sami pravite mešavinu, u nju idu šargarepa, paprika, grašak, paradajza i boranija)
  • 2 šolje pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • aleva paprika
  • so
  • vegeta
  • biber


Priprema:

 

Prodinstati crni luk, pa dodati meso iseckano na kockice. Kada meso omekša, dodajte i povrće i dinstajte dok ne omekša.

 

Dodajte začine alevu papriku, so, biber i vegetu po ukusu.

 

Zasebno prokuvajte pirinač, pa dodajte u đuveč.

 

Na kraju sve zajedno zapecite u rernu na 150 stepeni pola sata. 

 

BONUS VIDEO

 

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept