Zaboravite na pečenje kora i uživajte u kremastom dezertu savršenom tokom toplih letnjih dana
Ukoliko želite da svojim ukućanima napravite jednostavan dezert koji je odličan kako zaslađenje posle ručka ova torta je pravi izbor za vas. Osim što je veoma ukusna, ona se brzo sprema i što je najvažnije nema pečenja kora.
Umesto da mutite i pečete kore sameljite napolitanke u blenderu i dobićete najukusniju koru koju možete da zamislite. Sve što treba da uradite je da tako izmrvljene napolitanke utisnete u kalup i to je sve.
Dodajte tome jednostavan fil od krem-sira, slatke pavlake i kondenzovanog mleka i dobićete dezert koji se pamti, a ne zahteva mnogo truda.
Sastojci:
- 300 g čokoladnih napolitanki
- 180 g maskarpone ili bilo kog krem-sira
- 400 ml slatke pavlake
- 200 ml kondenzovanog mleka
- Dekoracija po želji
Priprema
- Usitnite napolitanke u blenderu, dok ne dobijete praškastu smesu, pa je usitnite u dno kalupa za tortu (da posluži kao kora) i lepo poravnajte. Stavite u frižider da se stegne.
- U činiji umutite maskarpone ili krem-sir sa slatkom pavlakom. Kad se zgusne, dodajte kondenzovano mleko i mutite još malo. Nanesite ovaj fil na koru i poravnajte.
- Prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na dva sata. Uklonite potom prsten kalupa i ukrasite po ukusu: rendanom čokoladom, šarenim mrvicama,mlevenim orašastim plodovima, suvim voćem...
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće
( Glossy, Ilić Milica )